stdClass Object ( [id] => 99343 [title] => Hajduk i bez umiranja u ljepoti zrelošću najavio titulu za 100. rođendan [alias] => hajduk-i-bez-umiranja-u-ljepoti-zreloscu-najavio-titulu-za-100-rodendan [catid] => 275 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] => Hajduk će danas službeno arhivirati prošlu sezonu, te popričati o novoj u kojoj slavi 100. obljetnicu, na sjednici članova Nadzornog odbora. Može se reći da je u godini 99. rođendana ostvario značajan iskorak naprijed, samim time što se okitio trofejom, popunio je vitrine prvi put nakon 2005. godine.

Prema tome, palac gore za “bijele“, čak bismo rekli da su izborili nominaciju za sportsko ime Dalmacije finišom sezone u kojoj su mnogo toga popravili od onog što je bilo gadno uprskano još prošlog ljeta.

Počelo kao noćna mora

Start je bio katastrofalan, prvih sedam utakmica bez pobjede, računajući u to i europsku eliminaciju od Žiline. Trebalo je momčad podizati nakon što je nakon pet kola imala samo dva boda i našla se na šokantnoj 14. poziciji. U zadnji čas, da poprave “krvnu sliku“ ekipe, angažirana su dvojica razvikanih Riječana, braća Ahmad i Anas Sharbini, uloživši 18 milijuna kuna, sve ono što se taman zaradilo od prodaje Drage Gabrića u Trabzonspor.

Na pola puta, dakle nakon 15. kola zavapili smo na ovim stranicama “kad će kraj najgore jeseni u povijesti“? Hajduk je tada već donekle “popravio“ startni plasman utoliko što se našao na sedmom mjestu, a lider Dinamo mu je bježao 13 bodova (35:22).

Jasne ambicije da se dokopa plasmana na europsku scenu i k tome pokuša biti drugi tanko su zvučale, jer je “srednja klasa“ klubova tipa Cibalia, Šibenik, Karlovac, Osijek... nizala bodove, zakrčila prolaz u usponu na ljestvicu i stvarala “bijelima“ ozbiljne poteškoće. Jesen je donijela i dva šokantna rezultata, poraze u Poljudu od Zadra i Šibenika (dvaput po 0:1), što je na svoj način razotkrilo aktualne slabosti...

Rezanje ugovora dovelo
bogataše na sela

U proljetni dio Hajduk je utrčao najprije s namjerom da sreže prebogate ugovore i od toga nije bilo koristi, nitko od p(r)ozvanih nogometaša nije na to pristao, Marijan Buljat i Dario Jertec su prvi prebačeni u drugu momčad, a onda su Hrvoje Vejić, ponajbolji igrač jeseni, te Anthony Šerić bez pardona skinuti s liste putnika za pripreme u Španjolsku.

Drastična odluka, Hajduk je riskirao i nije popuštao, baš kao što su sva četvorica krotko pristala igrati za drugu momčad “po selima“, samo da im se ne dira ugovor. Hajduk je pak zaigrao na kartu povjerenja Jurici Buljatu i Ivanu Striniću i dogodilo se da su baš ta dvojica kroz uspješnu jesen promovirani u reprezentativce.

Naprasno ode Reja

Nakon po svemu dobro odrađenih priprema dogodio se naprasni odlazak trenera Edoarda Reje. Nije bilo realno da odoli ponudi Lazija, kojega je, eto, uspio spasiti, a kormilo je predanu u ruke Stanka Poklepovića koji je prihvatio imperative usiljenog marša pobjeđivanja kako u prvenstvu tako i u kupu.

Dogodio se – uspjeh. Igre, istini za volju, nisu uvijek bile blistave, ni za sladokusce, ali je momčad lomila protivnike najčešće golovima u drugom poluvremenu. Nakon poraza od Lokomotive u Maksimiru (1:2) trener Poklepović je otvoreno ustvrdio “sram me je ovakvog Hajduka“, a ispostavit će se da će to biti jedan jedini poraz „bijelih“ na oba kolosijeka. Niti Dinamo u tri utakmice nije uspio poraziti “bijele“, samo je Lokomotiva uzela splitskoj momčadi Hajduku sva tri boda.

Preživjeli i autogol

Dogodit će se da je Hajduk od mogućih 39 osvojio 30 bodova ukupno samo 9 bodova je izgubio, tri od Lokomotive (autogol Rubila!), te triput po dva odigravši remije kod kuće protiv Rijeke (1:1, izjednačio Kreilach u 88.), te u Zagrebu protiv Zagreba (1:1, izjednačio Ljubojević u 85.) i Dinama (0:0). Je li mogao pobijediti u svih 13 utakmica?! Naravno da je to utopija, ali kad pogledamo gdje je to kiksao, Hajduk doista nikad nije bio bliži maksimalnom učinku.

Bez obzira na proljetne slabosti i komoditet Dinama nije bilo realno da se ugrozi prva pozicija “modrih“, ali se upornošću izdiglo do titule viceprvaka. Prava slast servirana je u Kupu, legitimnim uspjehom, uz eliminaciju Dinama, te u dalmatinskom finalu s obje pobjede protiv Šibenika.

Oko vrata ogrlica rezultata

Momčad je sazrela, djelovala je kompaktno, premda nije “umirala u ljepoti“, a imala je na raspolaganju tercet umjetnika, Ibričića, An. Sharbinija i Cernata. No, priklonila se ideji pragme trenera Špace koji je “vrtio“ taktike od prilike do prilike. Nije uvijek bio najbolje shvaćen, ali je nanizao ogrlicu rezultata od kojih se Hajduk danas doima šampion, dok je prvak Dinamo u otužnom raspoloženju “proslavio“ svoj (peti uzastopni) naslov i sam sebi izgleda gubitnik naspram svečarskog raspoloženja što prožima viceprvake iz Poljuda.

Valjda je to prava najava iduće sezone. Jer, Kup je samo uvertira u naslov dogodine, kad se bud slavio 100. rođendan!

SLAVEN ALFIREVIĆ

PLUSEVI

1. Osvojen kup
Trofej je trofej i to je najvažnija stvar sezone. Suša je prekinuta, pokal je u vitrinama. Sve se ostalo zaboravlja, bilo dobro ili loše. Lipik, Moslavina, Zagreb, Dinamo i Šibenik skaline su do trona na kojem Hajduka nije bilo još od 2003.!
2. Poklepović
Odabir da se na rad Edoarda Reje nasloni znanje i iskustvo jednog Špace bio je pun pogodak. Sa 72 godine je kao vino, što stariji to bolji!
3. Edoardo Reja
Talijanski stručnjak ključna je figura Hajdukova preobražaja iz ružnog pačića s početka sezone još tamo u kolovozu u bijelog labuda, momčad koja je sposobna skupljati bodove u seriji nadasve ozbiljnim pristupom i shvaćanjem baluna.
4. Ibričić
Procvjetao je naročito pod Špacom koji ga je gurnuo u golgetersku elitu, baš kao što je to uradio svojedobno sa Zlatkom Vujovićem daleke 1985. godine. Sumnjalo se u Zlatka, a onda je s Poklepovićem dosegao 25 golova te sezone 84/85. Analogija s Ibrom 25 godina kasnije naprosto se nameće.
5. Reprezentativci
Poziv u izabranu vrstu Jurici Buljatu, Ivanu Striniću  (na slici) i Danijelu Subašiću nije plod Bilićeva “nepotizma“, nego naprotiv, potvrda da se u Hajduku opet napreduje i na individualnom planu.

MINUSI


1. Ahmad Sharbini
Mnogo se od njega očekivalo, jer Hajduk vapi za klasičnim centarforom, posebno otkako je lani prodan Nikola Kalinić. Istina je da Ahmad nigdje ništa nije odigrao osim u Rijeci (ni u Emiratima, ni u Luzernu), ali da baš nijedan gol neće dati za Hajduk, niti se nametnuti za prvi sastav kroz trening, baš je neugodno iznenađenje.
2. Anas Sharbini
Njegov mlađi brat golem je potencijal i preodređen je da budućom prodajom vrati sve uloženo u braću. Ipak, predugo mu traje aklimatizacija, ostao je dužan, nijedan gol u proljeće. A na njemu Hajduk treba graditi šampionsku titulu iduće godine.
3. Marin Tomasov
Još jedan dužnik i ni po muke da mislimo kako on to nije u stanju dati. Naprotiv, velike su rezerve u njemu. Jer, bude najbolji na pripremama, a izgubi se tijekom natjecanja. Možda je to manjak samopouzdanja, mi ga čekamo i dalje...
4. Vejić, Šerić ...
..., M. Buljat, Jertec (na slici) – pokušaj da se balast skine opet je na dnevnom redu i to danas, na sjednici Nadzornog odbora. Treba sistemski riješiti pitanje druge momčadi, Vejić, Šerić... da igraju za svoj novac od nemila do nedraga nema smisla.
5. Loš start
Peta sezona bez titule, odd 2005. Hajduk nije bio prvak, presudio je loš start – što je propušteno u prvih pet kola nije se moglo do kraja nadoknaditi. Kad Hajduk nije prvak, sve je – neuspjeh. Ili samo šminkanje neuspjeha. Ima i ta mjesta. Za to popraviti postoji iduća sezona.



[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [extra_fields_search] => * [created] => 2010-05-17 11:40:12 [created_by] => 31 [created_by_alias] => [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2010-05-17 11:42:33 [modified_by] => 0 [publish_up] => 2010-05-17 11:36:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 5903 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 275 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovije vijesti o Hajduku. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, sport, hajduk [secure] => 0 [page_title] => Hajduk [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= [metakey] => [plugins] => { "is_import_from_dnn": true, "incptvocmimagegalleryIGParameters": "default", "incptvocmimagegalleryocmIGposition": "OcmAfterDisplayContent", "incptvocmimagegalleryocmIGtheme": "CameraSlideshow", "incptvocmimagegalleryImages": [ "/Archive/images/2010/05/17/Sport/haj.jpg" ], "incptvocmimagegalleryImageTitles": [ "" ], "incptvocmimagegalleryImageDescriptions": [ "" ], "incptvocmimagegalleryImageFocus": [ "50:50" ], "incptvocmimagegalleryImageDimensions": [ { "size0": "468x317" } ] } [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 0 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 275 [name] => Hajduk [alias] => hajduk [description] => [parent] => 255 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 1 [params] => {"inheritFrom":"255","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 38 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 3 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 38958235 Threads: 3 Questions: 7138332975 Slow queries: 3315439 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 609373531 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 33 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front01 [password] => Y2AfBGoJRKhS9HNdMJ [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => SELECT id, value, type FROM #__ocm_extra_fields ef WHERE ef.published = 1 [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /sport/hajduk ) [additional_categories] => Array ( ) [link] => /sport/hajduk/hajduk-i-bez-umiranja-u-ljepoti-zreloscu-najavio-titulu-za-100-rodendan-99343 [printLink] => /sport/hajduk/hajduk-i-bez-umiranja-u-ljepoti-zreloscu-najavio-titulu-za-100-rodendan-99343?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Hajduk i bez umiranja u ljepoti zrelošću najavio titulu za 100. rođendan [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => [name] => [username] => [email] => [password] => [password_clear] => [block] => [sendEmail] => [registerDate] => [lastvisitDate] => [activation] => [params] => [groups] => Array ( ) [guest] => 1 [lastResetTime] => [resetCount] => [requireReset] => [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [link] => /autor/2024-05-21-09-15-54-31 [profile] => Joomla\CMS\Object\CMSObject Object ( [_errors:protected] => Array ( ) [gender] => ) [avatar] => /components/com_ocm/images/placeholder/user.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/images/2010/05/17/Sport/haj.jpg [galleryCount] => 1 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => [mainImageDesc] => [popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/Archive/images/2010/05/17/Sport/haj.jpg [title] => ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}Hajduk će danas službeno arhivirati prošlu sezonu, te popričati o novoj u kojoj slavi 100. obljetnicu, na sjednici članova Nadzornog odbora. Može se reći da je u godini 99. rođendana ostvario značajan iskorak naprijed, samim time što se okitio trofejom, popunio je vitrine prvi put nakon 2005. godine.

Prema tome, palac gore za “bijele“, čak bismo rekli da su izborili nominaciju za sportsko ime Dalmacije finišom sezone u kojoj su mnogo toga popravili od onog što je bilo gadno uprskano još prošlog ljeta.

Počelo kao noćna mora

Start je bio katastrofalan, prvih sedam utakmica bez pobjede, računajući u to i europsku eliminaciju od Žiline. Trebalo je momčad podizati nakon što je nakon pet kola imala samo dva boda i našla se na šokantnoj 14. poziciji. U zadnji čas, da poprave “krvnu sliku“ ekipe, angažirana su dvojica razvikanih Riječana, braća Ahmad i Anas Sharbini, uloživši 18 milijuna kuna, sve ono što se taman zaradilo od prodaje Drage Gabrića u Trabzonspor.

Na pola puta, dakle nakon 15. kola zavapili smo na ovim stranicama “kad će kraj najgore jeseni u povijesti“? Hajduk je tada već donekle “popravio“ startni plasman utoliko što se našao na sedmom mjestu, a lider Dinamo mu je bježao 13 bodova (35:22).

Jasne ambicije da se dokopa plasmana na europsku scenu i k tome pokuša biti drugi tanko su zvučale, jer je “srednja klasa“ klubova tipa Cibalia, Šibenik, Karlovac, Osijek... nizala bodove, zakrčila prolaz u usponu na ljestvicu i stvarala “bijelima“ ozbiljne poteškoće. Jesen je donijela i dva šokantna rezultata, poraze u Poljudu od Zadra i Šibenika (dvaput po 0:1), što je na svoj način razotkrilo aktualne slabosti...

Rezanje ugovora dovelo
bogataše na sela

U proljetni dio Hajduk je utrčao najprije s namjerom da sreže prebogate ugovore i od toga nije bilo koristi, nitko od p(r)ozvanih nogometaša nije na to pristao, Marijan Buljat i Dario Jertec su prvi prebačeni u drugu momčad, a onda su Hrvoje Vejić, ponajbolji igrač jeseni, te Anthony Šerić bez pardona skinuti s liste putnika za pripreme u Španjolsku.

Drastična odluka, Hajduk je riskirao i nije popuštao, baš kao što su sva četvorica krotko pristala igrati za drugu momčad “po selima“, samo da im se ne dira ugovor. Hajduk je pak zaigrao na kartu povjerenja Jurici Buljatu i Ivanu Striniću i dogodilo se da su baš ta dvojica kroz uspješnu jesen promovirani u reprezentativce.

Naprasno ode Reja

Nakon po svemu dobro odrađenih priprema dogodio se naprasni odlazak trenera Edoarda Reje. Nije bilo realno da odoli ponudi Lazija, kojega je, eto, uspio spasiti, a kormilo je predanu u ruke Stanka Poklepovića koji je prihvatio imperative usiljenog marša pobjeđivanja kako u prvenstvu tako i u kupu.

Dogodio se – uspjeh. Igre, istini za volju, nisu uvijek bile blistave, ni za sladokusce, ali je momčad lomila protivnike najčešće golovima u drugom poluvremenu. Nakon poraza od Lokomotive u Maksimiru (1:2) trener Poklepović je otvoreno ustvrdio “sram me je ovakvog Hajduka“, a ispostavit će se da će to biti jedan jedini poraz „bijelih“ na oba kolosijeka. Niti Dinamo u tri utakmice nije uspio poraziti “bijele“, samo je Lokomotiva uzela splitskoj momčadi Hajduku sva tri boda.

Preživjeli i autogol

Dogodit će se da je Hajduk od mogućih 39 osvojio 30 bodova ukupno samo 9 bodova je izgubio, tri od Lokomotive (autogol Rubila!), te triput po dva odigravši remije kod kuće protiv Rijeke (1:1, izjednačio Kreilach u 88.), te u Zagrebu protiv Zagreba (1:1, izjednačio Ljubojević u 85.) i Dinama (0:0). Je li mogao pobijediti u svih 13 utakmica?! Naravno da je to utopija, ali kad pogledamo gdje je to kiksao, Hajduk doista nikad nije bio bliži maksimalnom učinku.

Bez obzira na proljetne slabosti i komoditet Dinama nije bilo realno da se ugrozi prva pozicija “modrih“, ali se upornošću izdiglo do titule viceprvaka. Prava slast servirana je u Kupu, legitimnim uspjehom, uz eliminaciju Dinama, te u dalmatinskom finalu s obje pobjede protiv Šibenika.

Oko vrata ogrlica rezultata

Momčad je sazrela, djelovala je kompaktno, premda nije “umirala u ljepoti“, a imala je na raspolaganju tercet umjetnika, Ibričića, An. Sharbinija i Cernata. No, priklonila se ideji pragme trenera Špace koji je “vrtio“ taktike od prilike do prilike. Nije uvijek bio najbolje shvaćen, ali je nanizao ogrlicu rezultata od kojih se Hajduk danas doima šampion, dok je prvak Dinamo u otužnom raspoloženju “proslavio“ svoj (peti uzastopni) naslov i sam sebi izgleda gubitnik naspram svečarskog raspoloženja što prožima viceprvake iz Poljuda.

Valjda je to prava najava iduće sezone. Jer, Kup je samo uvertira u naslov dogodine, kad se bud slavio 100. rođendan!

SLAVEN ALFIREVIĆ

PLUSEVI

1. Osvojen kup
Trofej je trofej i to je najvažnija stvar sezone. Suša je prekinuta, pokal je u vitrinama. Sve se ostalo zaboravlja, bilo dobro ili loše. Lipik, Moslavina, Zagreb, Dinamo i Šibenik skaline su do trona na kojem Hajduka nije bilo još od 2003.!
2. Poklepović
Odabir da se na rad Edoarda Reje nasloni znanje i iskustvo jednog Špace bio je pun pogodak. Sa 72 godine je kao vino, što stariji to bolji!
3. Edoardo Reja
Talijanski stručnjak ključna je figura Hajdukova preobražaja iz ružnog pačića s početka sezone još tamo u kolovozu u bijelog labuda, momčad koja je sposobna skupljati bodove u seriji nadasve ozbiljnim pristupom i shvaćanjem baluna.
4. Ibričić
Procvjetao je naročito pod Špacom koji ga je gurnuo u golgetersku elitu, baš kao što je to uradio svojedobno sa Zlatkom Vujovićem daleke 1985. godine. Sumnjalo se u Zlatka, a onda je s Poklepovićem dosegao 25 golova te sezone 84/85. Analogija s Ibrom 25 godina kasnije naprosto se nameće.
5. Reprezentativci
Poziv u izabranu vrstu Jurici Buljatu, Ivanu Striniću  (na slici) i Danijelu Subašiću nije plod Bilićeva “nepotizma“, nego naprotiv, potvrda da se u Hajduku opet napreduje i na individualnom planu.

MINUSI


1. Ahmad Sharbini
Mnogo se od njega očekivalo, jer Hajduk vapi za klasičnim centarforom, posebno otkako je lani prodan Nikola Kalinić. Istina je da Ahmad nigdje ništa nije odigrao osim u Rijeci (ni u Emiratima, ni u Luzernu), ali da baš nijedan gol neće dati za Hajduk, niti se nametnuti za prvi sastav kroz trening, baš je neugodno iznenađenje.
2. Anas Sharbini
Njegov mlađi brat golem je potencijal i preodređen je da budućom prodajom vrati sve uloženo u braću. Ipak, predugo mu traje aklimatizacija, ostao je dužan, nijedan gol u proljeće. A na njemu Hajduk treba graditi šampionsku titulu iduće godine.
3. Marin Tomasov
Još jedan dužnik i ni po muke da mislimo kako on to nije u stanju dati. Naprotiv, velike su rezerve u njemu. Jer, bude najbolji na pripremama, a izgubi se tijekom natjecanja. Možda je to manjak samopouzdanja, mi ga čekamo i dalje...
4. Vejić, Šerić ...
..., M. Buljat, Jertec (na slici) – pokušaj da se balast skine opet je na dnevnom redu i to danas, na sjednici Nadzornog odbora. Treba sistemski riješiti pitanje druge momčadi, Vejić, Šerić... da igraju za svoj novac od nemila do nedraga nema smisla.
5. Loš start
Peta sezona bez titule, odd 2005. Hajduk nije bio prvak, presudio je loš start – što je propušteno u prvih pet kola nije se moglo do kraja nadoknaditi. Kad Hajduk nije prvak, sve je – neuspjeh. Ili samo šminkanje neuspjeha. Ima i ta mjesta. Za to popraviti postoji iduća sezona.



[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/sport/hajduk/hajduk-i-bez-umiranja-u-ljepoti-zreloscu-najavio-titulu-za-100-rodendan-99343 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=6ab33ed579fd9e0855ffb7278c6b84bd7548d49d [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Hajduk+i+bez+umiranja+u+ljepoti+zrelo%C5%A1%C4%87u+najavio+titulu+za+100.+ro%C4%91endan&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fhajduk%2Fhajduk-i-bez-umiranja-u-ljepoti-zreloscu-najavio-titulu-za-100-rodendan-99343 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fsport%2Fhajduk%2Fhajduk-i-bez-umiranja-u-ljepoti-zreloscu-najavio-titulu-za-100-rodendan-99343 )
Array ( [2] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) )
StoryEditorOCM

Hajduk i bez umiranja u ljepoti zrelošću najavio titulu za 100. rođendan

Piše PSD.
17. svibnja 2010. - 13:36
Hajduk će danas službeno arhivirati prošlu sezonu, te popričati o novoj u kojoj slavi 100. obljetnicu, na sjednici članova Nadzornog odbora. Može se reći da je u godini 99. rođendana ostvario značajan iskorak naprijed, samim time što se okitio trofejom, popunio je vitrine prvi put nakon 2005. godine.

Prema tome, palac gore za “bijele“, čak bismo rekli da su izborili nominaciju za sportsko ime Dalmacije finišom sezone u kojoj su mnogo toga popravili od onog što je bilo gadno uprskano još prošlog ljeta.

Počelo kao noćna mora

Start je bio katastrofalan, prvih sedam utakmica bez pobjede, računajući u to i europsku eliminaciju od Žiline. Trebalo je momčad podizati nakon što je nakon pet kola imala samo dva boda i našla se na šokantnoj 14. poziciji. U zadnji čas, da poprave...
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. svibanj 2024 11:15