Slobodna Dalmacija

Povratak na naslovnicu
u tiskanom izdanju
u tiskanom izdanju

Split

Objavljeno 08.03.2010. u 10:56

Radi se na izradi projektne dokumentacije i dozvolama za prometnice

Kila: 989 prijava za POS

Do sada je obrađeno više od 70 posto zaprimljenih zahtjeva, a više od pola je u potpunosti kompletirano dokumentacijom - kazala je Zrinka Bušić, voditeljica projekta POS

Već duže vrijeme nema niti riječi što je sa stanovima POS-a koji bi se gradili na Kili na zemljištu Konstrukora i IGH koji su osnivači tvrtke “Kila” – potužili su se neki građeni koji su zainteresirani za kupnju stana iz društveno poticajne stanogradnje, a zbog čega je i udruga ST-POS tražila prijem kod nadležnih službi Grada i još uvijek čekaju poziv. Naime, kako doznajemo, još nije potpisan ugovor sa tvrtkom “Kila” radi zemljišta.

Di je ugovor?

- Grad je zainteresiran da u POS-u bude svih 600 stanova u sedam objekta, koliko se najviše na toj lokaciji može izgraditi. No, konačan broj će naravno biti utvrđen dogovorom sa APN-om i tvrtkom Kila. Potrebno je dakako napraviti detaljan predinvesticijski program o kojem će ovisiti konačna odluka – kazala je Zrinka Bušić, voditeljica projekta POS u Gradu Splitu.

Grad intenzivno radi na izradi projektne dokumentacije i ishođenju potrebnih dozvola za pristupne prometnice na Kili s pripadajućom komunalnom infrastrukturom čija je realizacija preduvjet za izgradnju na tom području – doznajemo od Zrinke Bušić.

Također, od listopada prošle godine Stručna služba Grada obrađuje zaprimljene zahtjeve građana, a takvih je 989. Za svaki zahtjev se pojedinačno utvrđuje koja dokumentacija nedostaje, te se kandidati pojedinačno svakodnevno pozivaju da ih dostave. Provjerava se i vjerodostojnost priložene dokumentacije.

Kompletirane prijave

- Do sada je obrađeno više od 70 posto zaprimljenih zahtjeva, a više od pola je u potpunosti kompletirano dokumentacijom. Grad ulaže sve napore da prijedlog liste bude objavljen što prije - kazala je voditeljica projekta POS u Gradu Splitu.

Kada se obrade sve kompletirane prijave, tada će se bodovanjem kriterija utvrditi konačna lista reda prvenstva koja će se dostaviti APN-u radi prodaje stanova. Kada započne izgradnja, APN će pozvati kupce na prezentaciju Programa društveno poticane stanogradnje.

Prema listi prvenstva vršit će se odabir stanova te se tada određuje rok za provjeru kreditne sposobnosti kandidata koji kupuju stan obročnim načinom plaćanja.

 Tanja GATTIN ZEBIĆ

Pratimo interese

Što se tiče ostalih zemljišta za POS, za svaku potencijalnu lokaciju Grad će napraviti analizu mogućnosti izgradnje, prostornu i financijsku, te će pratiti interese građana za kupnju stanova – kazala je Zrinka Bušić.

 


Komentari Morate se prijaviti da biste komentirali članak.

Komentar od: amplituda | Komentirano: 31. svibanj 2010. 7:56
sramota sta se radi sa stanovima POS-A, kad je trebalo glasati onda su davana pusta prazna obecanja a sada se ceka i ceka....onbaj ko je podstanar ili u stanu od 5 m dobro zna sta znaci godinu dana cekat samo na informaciju....sramite se..jhembete se u jakuziju dok narod ceka
Komentar od: lkjhgfdsa | Komentirano: 8. ožujak 2010. 18:38
Hrvatska policija tuče hrvatske seljake...vlada je sve jeftino prodala strancima i radi po tuđinskim direktivama,Kerumi i Bandići vladaju gradovima.Stvarno je socijalizam bio u banani.Vidite da je sada bolje nego prije.Sivereni,gladni i tučeni.
Komentar od: jure555 | Komentirano: 8. ožujak 2010. 16:30
posovi stanovi se nikad nece pocet gradit jer to ne pogoduje gradevinskoj mafiji...kad se samo sitim da je svaki splitski gradonacelnik prije izbora samo sra o posovim stanovima...
Komentar od: papan | Komentirano: 8. ožujak 2010. 15:06
Jedino priko S.D. se može doći do nekakve informacije tako da im HVALA,a ovi u Gradu baš nisu uvjerljivi sa pričama.
Nešto mi tu smrdi.
Komentar od: mojnickname | Komentirano: 8. ožujak 2010. 14:22
pa čovječe, godinu dana im treba za posložit listu od 1000 imena, a koliko će im tek trebat za izgadit stanove... da ne govorim da dobar dio bodova nosi prijavljena plaća iz 2008. g. kad je bilo novaca, a danas je većini smanjena zbog krize što automatski mijenja poziciju na listi prvenstva (naavno, kad bi ovi vodili računa o tome)....
Komentar od: fjakozni | Komentirano: 8. ožujak 2010. 12:53
PO MENI BI SE POS-OVI STANOVI TREBALI GRADITI NA KOREŠNICI,TAMO IMA ZEMLJE ZA 10.000 STANOVA. OVDJE SE PONOVO POGODUJE ODREĐENIM LJUDIMA- NIKAD KRAJA TOME !!!!!!!