StoryEditorOCM
Dalmacijaveljan radojković, predsjednik županijske organizacije SDP-a, tvrdi:

Župan Sanader ignorira volju većine građana

Piše PSD.
22. veljače 2010. - 19:57

Do kada će samovolja župana Ante Sanadera i koalicije u Županijskoj skupštini ignorirati volju većine građana cijele Županije koji ne žele ovakav Dom zdravlja? To se, među ostalim, zapitao Veljan Radojković, predsjednik Županijske organizacije SDP-a i potpredsjednik Županijske skupštine.

Njegov susret s novinarima, pod nazivom “Županovo samovlašće protiv građana”, imao je samo jednu, za županiju važnu temu - stanje u Županijskom domu zdravlja. O toj zdravstvenoj ustanovi govori se godinama, no posljednji se događaji ne mogu ni tolerirati ni ignorirati.

- Na prošloj sjednici Županijske skupštine smijenjeni su članovi Upravnog vijeća Doma zdravlja, a smijenili su ih isti oni ljudi koji su ih u prosincu postavili ‘kao najbolje od najboljih’ - podsjetio je Radojković.

- U isto vrijeme cijela Cetinska krajina se peticijom sa 5000 potpisa, bez obzira na stranačke podjele, izjasnila za samostalni Dom zdravlja, a iste želje dolaze i s makarskog područja, gdje je stanje u toj zdravstvenoj ustanovi ujedinilo SDP i HDZ, te sa Hvara i Brača.

Upravo nedavni posjet županijskog izaslanstva tom otoku ražalostio je Radojkovića. - Pročitao sam da je stajalište Županije da se ne ide u osnivanje novih domova zdravlja, jer bi to bio dodatni trošak, no moram reći da Županijska skupština kao tijelo nikada nije donijela takav zaključak - kazao je Radojković.

- Stoga na ovaj način, preko medija, tražim da se o Domu zdravlja konačno ozbiljno raspravi na Županijskoj skupštini jer samo to tijelo, a ne župan, jedino može raspravljati i odlučivati - kaže Radojković. Predlaže i da se o rješenju za Dom zdravlja izjasne stručnjaci, bez obzira na stranačke podjele. Novome čovjeku na čelu ove ustanove treba reći koji je model najbolji, a to rješenje sadašnja županijska vlast nema.

- Ovakvo ponašanje je izborna prevara građana, jer tijekom kampanje obećana je bolja zdravstvena zaštita, a danas imamo loša rješenja u preventivi i primarnoj zaštiti, daleko od modela uvaženog dr. Andrije Štampara - kaže Radojković.

ojdana koharević

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 06:04