Slobodna Dalmacija

Povratak na naslovnicu
u tiskanom izdanju
u tiskanom izdanju

Split

Objavljeno 06.03.2009. u 13:49

POS-ovi stanovi u Splitu na Kili: gradnja počinje krajem godine

Gradnja oko 200 POS-ovih stanova u Splitu na predjelu Kila mogla bi započeti krajem godine, najavio je splitski gradonačelnik Ivan Kuret u petak. Najviša cijena četvornog metra POS-ovog stana prema zakonu je 1.109,37 eura.

- Ciljana skupina su nam mlade, višečlane i visokoobrazovane obitelji, naglasio je gradonačelnik Kuret.

Grad Split će objaviti natječaj za listu reda prvenstva za kupnju stanova najkasnije za dva tjedna, a Poglavarstvo je u petak usvojilo pravilnik o uvjetima, mjerilima i postupku za utvrđivanje reda prvenstva.

Prvih 30 dana natječaj bit će anketni na način da će se građani prijaviti za kupnju stana, te će anketnoj listi prvenstva vidjeti na kojem su mjestu i koliki su im izgledi za kupnju stana. Sljedećih 30 dana će zainteresirani kupci, koji smatraju da će biti na konačnoj listi prvenstva, priložiti potrebnu dokumentaciju.

Zemlja na Kili na kojoj će se graditi POS-ovi stanovi u vlasništvu je Konstruktora i IGH, a APN je već izrazio spremnost za kupnju trećine toga zemljišta dok je Grad Generalnim urbanističkim planom namijenio dio tog zemljišta POS-u.

- POS-u je namijenjeno 20.000 metara četvornih nadzemnih površina od 66.000 koliko će se ukupno podići na površini od 34.000 kvadrata a točan broj stanova utvrdit će se prema potrebama onih koji budu prvi na listi - rekao je Branko Poljanić, član Poglavarstva zadužen za urbanizam.

Arhitektonsko rješenje će izraditi Ante Kuzmanić čiji je rad pobijedio na natječaju. Kuzmanić će utvrditi dijelove parcele na kojima će se graditi POS-ovi stanovi jer oni ne mogu biti u istoj zgradi u kojoj su stanovi za komercijalnu prodaju, dodao je Poljanić.

Do sada su u Splitu podignuta i useljena ukupno 384 POS-ova stana i to na predjelu Brodarica, a na tadašnjoj listi reda prvenstva bilo je oko 1400 obitelji.

Duška Čolović / EPEHA


Komentari Morate se prijaviti da biste komentirali članak.

Komentar od: aspalatos13 | Komentirano: 7. ožujak 2009. 21:38
to je samo ZAVARAVANJE, muljanje i mudlanje............ vrlo skoro split će se naći pred nepremostivom preprekom, a tada će biti kasno....... grad je apsolutno kolabrirao, sa posljednjim interpoliranim lokacijama , starog hajdukovog i splitovog igrališta , veća izgradnja u centru je iscrpljena , a ionko to nisu po cijeni kvadrata lokacije za prosiječnog hrvata, ......za lokacije izvan šireg centra nikoga nije brige jer je u pitanju veliki rad, a mala zarada, i za prodaju je riječ o manje atraktivnim lokacijama,......... ali je posljednji tren da se oformi gradski kvart od cca 8000-10000 stanova sa svom potrebnom infrastrukturom , cestovnom, komunalnom i socijalnom itd, itd,, na području , KOREŠNICE ILI SLIČNE pogodne lokacije, i time se na duži period urbanistički složi vizija grada, i dobije se na vremenu , da se split na koncu uobliči kao jedinstvena urbanistička cijelina, a ne kao hrpa zgrada i privatnih objekata bez cestovne komunikacije, kao da je malo dite pobacalo kockice...... , amo na izgradnju SPLITA V: , ..... prvenstveno za građane grada i njihove potrebe, ako neznate, prošečite se MAĆEHOM EUROPOM, pa naučite kako se to radi.... ala , na posal, svi neka rade......
Komentar od: | Komentirano: 7. ožujak 2009. 20:50
neka se nešto miče - samo naprid grade moj...
Komentar od: NikoX | Komentirano: 7. ožujak 2009. 20:03
Vele da gradnja stanova počinje krajem godine? A tada će jedni izbori biti "iza leđa" a drugi su još daleko i - gradnja neće početi!
Komentar od: dribling | Komentirano: 7. ožujak 2009. 14:47
Kerum i Kuret su pokazali na Bačvican šta će gradit ako dobiju izbore.
Komentar od: fosilx | Komentirano: 6. ožujak 2009. 20:44
Opet će imat prednost pri upisu oni sa HDZ iskaznicom!
Komentar od: stgraf | Komentirano: 6. ožujak 2009. 19:02
ne boj se neće dica glavonja na kilu
Komentar od: aamaddeuss | Komentirano: 6. ožujak 2009. 17:54
ovo triba.i to što više stanova.lokacija ima.samo nek se gradi.
Komentar od: mrgud | Komentirano: 6. ožujak 2009. 14:28
Sad gospodo malo bolje pročešljajte imovinsko stanje kandidata a ne opet da o glavonja dica dobiju stanove !