StoryEditorOCM
DalmacijaNapeto u drugom krugu

Članovi Nezavisne liste mladih zadovoljni rezultatima izbora: Mogli smo i mi čekati uhljebljenje, ali važniji nam je Vrgorac

Piše PSD.
15. srpnja 2015. - 22:01
Pet članova Nezavisne liste mladih (NLM) koji su na nedjeljnim izvanrednim izborima postali vijećnici u novom sazivu Gradskoga vijeća Vrgorca na konferenciji za novinare u srijedu izrazili su zadovoljstvo izbornim rezultatima jer su osvojili deset posto više glasova nego na prošlim lokalnim izborima.

Nezavisna lista mladih osvojila je pet mandata u Gradskome vijeću, a njezin kandidat za gradonačelnika Ante Pranić u drugom se krugu za to mjesto bori s Rudolfom Grljušićem, kandidatom HDZ-a i Domoljubne koalicije.

U novom sastavu 15-članog Gradskog vijeća, HDZ-ova koalicija s osvojenih 45,39 posto glasova ima sedam vijećnika, NLM s 30,7 posto pet vijećnika. SDP ima dva, a HNS jednog vijećnika.

"Ostvarili smo rast od deset posto u odnosu prema prošlim izborima, što nije bilo nimalo lagano s obzirom na to da smo protiv sebe imali cjelokupnu stranačku mašineriju od Vrgorca, Zagreba do Bruxellesa", rekao je Ante Pranić.

Nositelj liste NLM-a Ljubomir Erceg rekao je da sugrađani žele promjene u Vrgorcu i da ta stranka već dvije godine priča o nužnosti promjena.

"Nama ideologije nije bitna, bitan nam je Vrgorac. Nezavisnu listu čine bivši članovi HDZ-a, HSP-a i SDP-a. Ti su ljudi mogli uživati u blagodatima stranačkih iskaznica i čekati uhljebljenje u neki gradski, županijski ili državni ured, ali, umjesto toga, već treći izborni ciklus zajedno izlaze na izbore u želji da stvore bolju budućnost vrgoračkom kraju. Mi ne pozivamo na zajedništvo, mi smo zajedništvo dokazali. Iako mnogi zli jezici nastoje unijeti nemir lažnim pričama o sukobima, njima poručujemo da nikad nismo bili složniji i odlučniji", izjavio je Erceg.

Konferenciji NLM-a pridružio se novoizabrani vijećnik HNS-a Roman Tolj, koji je rekao kako ta stranka "neće biti osma ruka" HDZ-u u Gradskome vijeću.

HNS će biti "osma ruka svakoj dobroj ideji i projektu, osma ruka onima koji će služiti, a ne vladati", istaknuo je Tolj i dodao da će biti potpora promjenama, a u sadašnjem HDZ-u ne vide želju za promjenama.

(H)
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 05:22