StoryEditorOCM
DalmacijaGRAD VIS ‘UCRTAO’ NOVU LOKACIJU

Hidroavionima uvala Stonca, a ne Šepurina

Piše PSD.
19. svibnja 2015. - 21:34
Umjesto lokacije u uvali Šepurina za slijetanje hidroaviona u sklopu uspostavljanja hidroavionskog prometa između kopna i otoka Visa te, po nekim najavama, i sa susjednom Italijom, Grad Vis krenuo je u izmjene i dopune Prostornog plana i za to je predvidio novu lokaciju u uvali Stonca, potvrdio nam je Ivo Radica, viški gradonačelnik.

– Još jednom moram ponoviti da su lokacije koje je u početku predložio investitor neprihvatljive jer su u suprotnosti sa Strategijom razvoja grada Visa. Kao što znate, mi smo u izmjenama i dopunama županijskog Prostornog plana predvidjeli ljetni vez za trajekt na liniji Split – Vis u uvali Parja, tako da uspostava hidroavionskog prometa u Uvali sv. Jurja, odnosno u staroj jezgri, ne dolazi u obzir. Držim da je uvala Stonca idealna lokacija za hidroavione i da će zadovoljiti sve – smatra Radica.

A što kaže druga strana?

– Od druge strane još nismo dobili nikakav odgovor na naš prijedlog. U svrhu poboljšanja kvalitete života naših građana, mi smo samoinicijativno išli na stavljanje markice u uvali Stonca kako bismo stvorili uvjete da sutra potencijalni investitor može realizirati projekt uspostavljanja hidroavionske linije s gradom Visom – rekao nam je Radica.
Bogoljub Mitraković

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 18:53