StoryEditorOCM
Život"Biseri mora"

Supetar: pjati puni kuharskih čudesa

Piše PSD.
27. ožujka 2015. - 19:02
Gastronomska manifestacija "Biseri mora" nastavlja sa svojim programom, pa je svatko tko je navratio u dvoranu "Adria" "Svpetrvs hotela" iz nje izišao sit i zadovoljan.

Još od devet ujutro u petak u jednom su dijelu dvorane počela seniorska natjecanja, dok su se u drugom dijelu gosti zabavljali i uživali u svakojakim delicijama. Za to se pobrinula konoba "Lukin" iz Supetra, koja je u sklopu "Supetarskih marendina", u organizaciji Udruženja obrtnika Brača, priredila neobično jelo s tradicionalnim sastojcima.

– Sipa s mladim bobom. Priprema je jednostavna i sastojci su friški, ali tajna ipak leži u vareniku – otkrio nam je Josip Eterović, vlasnik konobe "Lukin".

Varenik je reducirani grožđani mošt koji se, kao neizostavni začin, počeo vraćati u bračke kuhinje.

– Koristimo...
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 01:43