StoryEditorOCM
Dalmacijau nedjelju izbori

Škaričić: Kovačić ima medije na svojoj strani, pogotovo Slobodnu Dalmaciju

Piše PSD.
4. ožujka 2015. - 18:54
Čujte, u Omišu vam dobija HDZ jer je ovo grad u kojem je uvik bija HDZ na vlasti osim ove dvi nesritne godine. E zato je red da se opet vratimo na vlast... Da, da, vratimo jer ja sam vam jedan od osnivača HDZ-a u Omišu prije 25 godina, večeras sam došao u Omiš samo radi ovoga skupa i presretan sam kad vidim koliko nas ima.

Govori nam tako u omiškom hotelu Plaža na predizbornom skupu HDZ-a i 25.-te obljetnice stranke Ante Topić iz Kučića, sela u omiškog zaleđa.

Velika dvorana omiškog hotela bila je premala za sve koji su htjeli čuti što to vrh stranke ima kazati uoči lokalnih izbora 8. ožujka pa su mnogi ostali izvan dvorane. Pred njih su izašli oni iz samog vrha - predsjednik Tomislav Karamarko, tajnik Milijan Brkić, saborski zastupnik Ante Sanader, župan Zlatko Ževrnja, Danica Baričević, predsjednica Katarine Zrinske....

U dvorani prepoznatljiva, ali diskretna scenografija u crveno, bijelo, plavoj kombinaciji, prigodnim pjesmama sve je uveličala klapa 'Pasika' iz Kostanja, a pred Omišanima redaju se govornici.

- Čestitam omiškom HDZ-u na svih 25 godina, u nedjelju pobjeđuje naša Domoljubna koalicija. Ne želimo one koji svađaju hrvatski narod, ne želimo one koji izjednačavaju Domovinski i Drugi svjetski rat, koji Tuđmana poistovjećuju s Titom, ne želimo one koji ne cijene hrvatske branitelje – poručio je Karamarko.

Njegov govor prekidao je dugi, gromoglasan pljesak s povicima iz publike. Osvrnuo se i na gospodarsku situaciju u zemlji:

- Oni nas upropaštavaju moralno i materijalno, svaki dan je sve gore u gospodarstvu, čujem premijer Milanović priča kako je manje nezaposlenih, a nije rekao da je manje zaposlenih, to je naša tuga. – kazao je Karamarko.

Zbog takve situacije sve više ljudi očajnički bježi iz zemlje:

- U proteklih nekoliko godina iz Hrvatske je otišlo 100 tisuća ljudi, ali ne kao nekad pod Titovom čizmom kad su morali ići iz zemlje koju ne vole, nego sada iz svoje Hrvatske. A znate li koliko je teško otići od nečega kad se voli? - kazao je Karamarko.

Bolji život Omišanima obećava Mijo Mimica, kandidat za gradonačelnika:

- Imamo 15 projekata, među ostalim izgradnju gradske luke, sanaciju stijena, nećemo zaboraviti ni zaleđe. U ponedjeljak nastavljamo tamo gdje su nas zaustavili i to zato što bivša vlast nije učinila ništa ovome gradu - poručio je Mimica.

- Dobro kaže on, ništa nisu učinili, a mogli su, zato će sada izgubiti, ne govorin vam ja jer sam iz HDZ-a nego zato šta tako je i gotovo. Evo sad će Škaričić nešto reći, slušajmo ga, kaže Omišanin Mate Tafra.

A pobjedu s koalicijskim partnerima obećava i Ivan Škaričić, bivši dugogodišnji gradonačelnik Omiša:

- HDZ je vladao prije, pa će i ubuduće. Domoljubna koalicija je pobjednička, uvjereni smo da ćemo s Mimicom doći na vlast. Njegov protukandidat Ivan Kovačić ima medije na svojoj strani, pogotovo Slobodnu Dalmaciju - kazao je Škaričić.

Skupu su se obratili i predstavnici koalicijskih partnera obećavajući pobjedu i novi život Omiša nakon 8. ožujka.

 -I bit će vam tako, evo ja sam van nezavisni, prošli put san glasa za Kovačića i falija, a sada ću ka svi za Mimicu jer samo nas Mijo spasiti može, to je moj imenjak – dobacuje nam u prolazu kršni Omišanin.

Inače, podršku Omišanima dali su Blaženko Boban, gradonačelnik Solina, Ivan Šipić, gradonačelnik Trilja, Mladen Bartulović, načelnik Podstrane, Ivan Udovičić, gradonačelnik Kaštela, Ante Đuzel, gradonačelnik Imotskoga, Petar Škorić predsjednik splitskog HDZ-a
O. KOHAREVIĆ
FOTO: Nikola Vilić / CROPIX
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 08:04