StoryEditorOCM
Putovanjahrvatska 365

Opatija i Rijeka - gradovi raskošnih festivala i vrhunske gastronomije

Piše PSD.
6. studenog 2014. - 16:41
Položaj između mora i planina kreirao je jedinstvenu gastronomsku priču Opatije i Rijeke s podjednako dobrim ribljim specijalitetima kao i onima od mesa. Od svježih, sezonskih autohtonih namirnica šefovi ovdašnjih restorana kreiraju najmaštovitije specijalitete pa je ovaj dio Kvarnera omiljena destinacija ljubitelja kreativne kuhinje, ali i tradicionalnih jela koji se nude u brojnim oštarijama i konobama.

Svako godišnje doba nudi novi doživljaj, tako je jesen u znaku šumskih plodova poput gljiva i lovranskih maruna, proljeće zamiriši trešnjama i divljim šparogama, a ljeto obiluje svježim ribama, školjkama i nadaleko poznatim kvarnerskim škampima.

Uz dobru hranu i vino ide i dobra glazba, a toga u Opatiji i Rijeci ne nedostaje. Tijekom čitavoga studenoga u Rijeci se odr...
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 14:05