StoryEditorOCM

Sinjanke, do ultrazvuka možete i preko udruga

Piše PSD.
26. rujna 2014. - 10:15
Oko 200 žena s područja Sinja i cetinskog kraja u ponedjeljak su bile prisiljene čekati satima kako bi došle u priliku upisati se za ultrazvučni pregled dojki na kojega će, na osnovi obavljenog upisa, čekati još mjesecima.

U vrijeme kad karcinom dojke prijeti prerasti u “ubojicu žena broj jedan”, može se samo zamisliti kako su se osjećale te žene u redu, ponajprije one među njima koje se na dojkama već liječe ili pak postoji sumnja u neželjene promjene.

Red u čekaonici radiološke ambulante sinjske Ispostave županijskog Doma zdravlja bio bi puno veći, možda i dvostruko, da Sinjanke i Cetinjanke ultrazvučne preglede dojki ne obavljaju izvaninstitucionalno, ponajviše zahvaljujući Klubu žena liječenih na dojci Split.

Branko Perković
iz Hrvaca u suradnji s tom splitskom udrugom u rujnu je u dva navrata organizirao preglede svojih sumještanki, a još dva puta medicinska ekipa s ultrazvukom doći će u Hrvace tijekom listopada.

Mladen Gusić
iz Trilja u suradnji s istom splitskom udrugom organizirat će ultrazvučne preglede svojih sumještanki 2. listopada.

Dva dana prije ista medicinska ekipa pregledavat će žene s područja grada Sinja u organizaciji Gradskog odbora socijaldemokratskog foruma žena koji će tijekom listopada organizirati preglede po trideset Sinjanki svakoga tjedna.
T. P.
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 20:25