StoryEditorOCM
DalmacijaGRUPNO ŠIŠANJE

Ovan Rafaelo i njegove ovce s novom frizurom

Piše PSD.
27. lipnja 2014. - 01:35

Na Rasohama, u hvarskom masliniku koji se nalazi tik uz cestu koja iz Pitava vodi za Vrisnik, posađeno je 180 stabala maslina ispod kojih svakodnevno pase 17 ovaca i jedan ovan Rafaelo, rasni ljepotan koji plijeni pažnju svojom izgledom i snagom.

Nakon što je Ronaldov stilist nedavno sredio frizuru našem Modriću, svoju je kreativnost upravo na Rafaelu iskazao i Stefan Gurdulić pa mu je vruće ljetne dane učinio podnošljivijima, baš kao i svim ostalim ovcama oslobodivši ih teškog vunenog pokrivača. Životinje su uglavnom bile mirne, tako da nije imao ozbiljnijih teškoća, posao je obavio brzo i kvalitetno, uz veliki pljesak njemačkih i engleskih turista koji su nazočili ovom grupnom šišanju.

A Stefan je mladić koji zime provodi na radu u Njemačkoj, dok se ljeti vraća u Jelsu da bi svojim roditeljima Angeliki i Đordanu pomogao u vođenju restorana “Murvica”. Mlađi mu brat Simon još uvijek pohađa srednju školu, odlučio se za agroturistički smjer kako bi u budućnosti oplemenio i unaprijedio svoje obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo.

Ova marljiva obitelj više od dva desetljeća bavi se ugostiteljstvom i turizmom, njihovi brojni gosti rado navraćaju i na Rasohe, uživaju u masliniku, druže se s ovcama i konzumiraju ekološki uzgojenu (zdravu) hranu. Naime, na imanju Gurdulića ne upotrebljavaju se pesticidi, ni herbicidi, za travu se jednostavno pobrinu same ovce i tako stvaraju jedan sasvim logičan (prirodni) hranidbeni lanac, što bi bilo lijepo vidjeti i u drugim maslinicima.

Mirko Crnčević

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 01:28