StoryEditorOCM
Dalmacijamaći izdao

Potpredsjednica Gradskog vijeća Sinja podnijela ostavku

Piše PSD.
2. siječnja 2014. - 17:19
Potpredsjednica Gradskog vijeća Sinja Sandra Kovač-Levantin s nezavisne liste Mira Bulja podnijela je neopozivu ostavku na tu dužnost.

Povod njenom činu je događaj s posljednje sjednice Gradskog vijeća kada je vijećnik Žarko Delić zvani Maći bez ikakve predhodne najave članovima svojeg vijećničkog kluba dizanjem ruke za proračun stao uz gradonačelnika Ivicu Glavana i vladajuću NL dr. Jadrijevića.

Ogorčena tim postupkom vijećnika Delića Sandra Kovač-Levantin u pismu predsjedniku Gradskog vijeća Hrvoju Markulinu (HDZ) i svim gradskim vijećnicima navodi:

"Gradonačelnik Glavan i NL dr. Jadrijevića od ovoga Gradskog vijeća napravili su moralnu kaljužu i srozali ga na najniži primitivni oblik tezgarenja. Njihov nemoralni postupak kosi se sa svim stavovima koje kao osoba i vijećnica zastupam i zbog kojih sam i stala na NL Mira Bulja.

Smatram da je Gradsko vijeće mjesto gdje bi svi vijećnici trebali raditi isključivo na dobrobit građana koji su nam dali svoje povjerenje i pravo da ih časno i pošteno zastupamo. Ovim činom kupovine od strane gradonačelnika i NL dr. Jadrijevića i prodaje vijećnika Žarka Delića okaljana je časna institucija Gradskog vijeća te smatram moralnom obvezom dati neopozivu ostavku na dužnost Potpredsjednice".

Oglasio se i Klub vijećnika NL Mira Bulja koji je Žarka Delića isključio iz svojeg članstva. U obrazloženju takve odluke navodi se da je Delić izdao sva načela koje zastupaju vijećnici Kluba NL Miro Bulj, a koja će i dalje zastupati u skladu s obećanjem svojim biračima i svim građanima Sinja.

Uprkos jednoglasnom dogovoru svih članova Kluba NL Miro Bulj da ne podržimo proračun grada Sinja za 2014. godinu Delić je na samom glasanju, bez predhodne najave, postupio suprotno i izdao danu riječ. Zbog čina nemoralne prodaje Delić više ne može biti član Kluba NL Miro Bulj niti je na bilo koji način zastupati u Gradskog vijeću ili u javnosti, stoji u odluci koju potpisuju vijećnici Miro Bulj, Sandra Kovač-Levantin i Denis Bobeta.

Toni Paštar
Foto: Arhiv CROPIX
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. svibanj 2024 07:22