StoryEditorOCM
Dalmacijadan nebeske zaštitnice

Na svečanoj sjednici uručene nagrade Grada Sinja

Piše PSD.
14. kolovoza 2013. - 00:30
Svečanom sjednicom Gradskog vijeća Sinjani su u utorak navečer obilježili Dan grada kojega slave u povodu blagdana svoje nebeske zaštitnice Gospe Sinjske.

U ljetnom vrtu hotela Alkar osim gradskih vijećnika i izvršne vlasti okupili su se predstavnici kulturnog, javnog i sveukupnog života Sinja i cetinskog kraja, županije, gospodarstva, udruga proizišlih iz Domovinskog rata i drugi, među kojima su bili župan Zlatko Ževrnja, dožupan Luka Brčić, gradonačelnici i načelnici gradova i općina cetinskog kraja, gradonačelnik Solina Blaženko Boban, zamjenik gradonačelnika Splita Goran Kovačević, gvardijan svetišta Gospe Sinjske fra Petar Klapež, župnik župe Gospe Sinjske fra Ante Bilokapić, slavodobitnik 298. Sinjske alke Ante Zorica i njegov alkarski momak Ivica Marić i drugi.

Otvarajući svečano zasjedanje predsjednik Gradskog vijeća, uz pozdrave nazočnima, u neuobičajeno dužem govoru osvrnuo se na stanje u gradu te planovima i vizijama.

Kao primjer dobre suradnje naglasio je projekt 300-te obljetnice čudesne obrane Sinja kojeg zajedno priupremaju Grad Sinj, Viteško alkarsko društvo i svetište Gospe Sinjske, odnosno Franjevački samostan.

U ime čelnika gradova i općina cetinskog kraja prigodne riječi uputio je gradonačelnik Trilja Ivan Šipić. Župan Zlatko Ževrnja uz ostalo je, ističući da će županija biti sesvis i Sinju, najavio kao vrlo izvjesnu izgradnju tvornice sunčevih kolektora na Kukuzovcu.

Gradonačelnik Ivica Glavan u izlaganju koje je trajalo malo više od pola sata pohvalio se da je kroz protekle godine Sinj imao proračun od 266 milijuna od čega je u razvoj uloženmo čak 212 milijuna.

Puno više je govorio o planovima obećavajući sugrađanima cijeli niz objekata, o dijelu kojih je u sličnom tonu govorio i prošle godine. Glavan je ustvrdio da je Gospodarska zona Kukuzovac najveće gradilište u Hrvatskoj.

Na svečanoj sjednici uručene su ovogodišnje nagrade grada. Kolektivne nagrade dobili su ragbi klub Sinj i Udruga roditelja i udovica poginulih branitelja Domovinskog rata grada Sinja i Cetinske krajine.

Iz ruku gradonačelnika Glavana i predsjednika Gradskog vijeća Markulina nagrade su primili predsjednik ragbi kluba Tomislav Budimir i predsjednica udruge roditelja ... Đula Šabić.

Osobne nagrade dobili su Ivo Vukasović Para, dugogodišnji sportski radnik, predsjednik MO Brnaze i alkarski harambaša i Denis Gugić, alkar i hrvatski reprezentativac u preponskom jahanju. Zbog spriječenosti Denisa nagradu je primio njegov brat Ivica.

Nagradu za životno djelo dobio je fra Jozo Zrnčić, župni vikar u župi Gospe Sinjske na službi u filijalnoj crkvi Karakašica-Suhač. Fra Jozi je najviše gradsko priznanje dodjeljeno za sveukupni svećenički rad, pružanje pomoći potrebitima, obogaćivanje duhovnog i društvenog života te za izuzetan doprinos u očuvanju sakralne baštine.

Toni Paštar
Foto: Biljana Gaurina / CROPIX 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 15:04