StoryEditorOCM
Dalmacijadrugi krug

Grubišić u Saboru o svojim šansama za župana: Vjerujem u čudo, a neću vam reći za koga ću glasati u Splitu

Piše PSD.
23. svibnja 2013. - 15:03
Vjerujem u čudo. Tim je riječima don Ivan Grubišić u četvrtak na konferenciji za novinare održanoj u Saboru otvorio pripetavanje u drugom krugu bitke za splitsko-dalmatinskog župana.

- Situacija je takva da sam osuđen da Vjerujem u nemoguće. Ako građani prihvate naš poziv i u velikom broju izađe na birališta, mogli bi presuditi u moju korist – uvjeren je don Grubišić. U Hrvatskoj vlada depresija i razočarenje u politiku, ali baš zato ljudi trebaju izaći na izbore i odabrati svojeg kandidata, smatra on.

Grubišić je najavio da njegov Savez za građansku Hrvatsku neće koalirati ni sa jednom strankom, ali je otvoren za suradnju na programima, ako su oni, ističe don Grubišić, od općeg interesa.

Što se tiče izbora u Splitu, čitateljima Slobodne Dalmacije nije želio otkriti za koga će on glasati u drugom krugu utrke za gradonačelnika.

- Ostavljamo slobodu građanima da glasaju po svojoj savjesti – izjavio je don Grubišić.

On je kritizirao velike političke stranke što ne žele ukinuti privilegije dužnosnicima, smanjiti povlaštene mirovine i sniziti menadžerske ugovore.

- U Italiji je premijer sebi smanjio plaću za dvije i pol tisuće eura, ministrima za 1,8 tisuća eura, a najavio je smanjenje broja parlamentarnih zastupnika. I u Hrvatskoj treba učiniti istu stvar, jer Sabor je preskup za društvo u krizi – smatra don Grubišić.

M.k.s.
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. svibanj 2024 10:36