StoryEditorOCM
Dalmacijatrogir

Vozači u Trogiru na mukama: radovi izazvali prometni kaos

Piše PSD.
22. veljače 2013. - 00:44
Radovi Hrvatskog Telekoma na proširenju telekomunikacijske infrastrukture u Trogiru koji se od 8. veljače obavljaju na županijskoj cesti, Ulici kardinala Alojzija Stepinca, izazvali su prometni kaos, poput onoga usred turističke sezone. Tijekom cijelog dana kolone automobila mile iz svih smjerova − Čiova, Segeta, Splita, a posebice u jutarnjim satima, kada građani odlaze na posao, te oko 15 sati, kad se vraćaju. Ni prometna signalizacija ne pomaže pa vozači gube strpljenje i živce.

− Mislio sam da je srpanj, a radovi traju tako dugo kao da se gradi pelješki most. Nisam protiv toga da se radi, ali Grad Trogir mora uvjetovati rok do kojega se radovi moraju završiti.

Čini mi se da se ovo uvelike oteglo, zbog čega trpe stanovnici šireg trogirskog područja − kazao je vijećnik HDZ-a Vinko Brkan na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća, tražeći od mjerodavnih gradskih službi da vijećnicima objasne kakvi su to radovi i kada će biti gotovi.

Pročelnik Upravnog odjela za gospodarenje prostorom i komunalno gospodarstvo Ante Bilić odgovorio je da se, prema njegovu saznanju, postavljaju optički kabeli za Zagrebačku banku, te da je, s obzirom na to da je riječ o županijskoj cesti, Telekom ishodio suglasnost od Županijske uprave za ceste.

− Nažalost, mi suglasnost ne izdajemo niti možemo uvjetovati koliko će posao potrajati − ustvrdio je Bilić.

Ništa ne možemo

− I ja sam ljut kao i vi. Centralizirani smo i nemamo alate da išta učinimo − ogorčeno je dodao gradonačelnik Damir Rilje.

Iz Odjela za odnose s javnošću Hrvatskog Telekoma doznajemo da se proširuje telekomunikacijska infrastruktura, čime će se dodatno povećati kapaciteti te omogućiti priključenje novih privatnih i poslovnih korisnika. Istodobno će se tim radovima omogućiti uklanjanje dijela zastarjele i estetski neprihvatljive zračne mreže, te će se dio kabelske mreže premjestiti u podzemnu.

Ovim zahvatom riješit će se svjetlovodni priključak Zagrebačke banke, koji je trenutačno improviziran, te će se i trogirskom Domu zdravlja omogućiti da dobije kvalitetan telekomunikacijski priključak. Kazali su nam da očekuju da će radovi biti završeni do kraja ovog tjedna.

Ostaje, dakle, pričekati, no mnogi se pitaju zašto Telekom ovaj posao nije obavio istodobno kad se postavljao kanalizacijski sustav u sklopu Ekoprojekta Kaštelanski zaljev.

Ovako svako malo građani imaju iste probleme, jedna ulica kopa se više puta i stvara se kaos u prometu.
U Županijskoj upravi za ceste kažu da će do kraja tjedna obaviti kompletan nadzor gradilišta, kao i regulacije prometa, jer se izvođač radova, solinska tvrtka “Pling”, mora pridržavati zadanih uvjeta te omogućiti sigurnost i protočnost prometa. Ne smiju se događati duga čekanja i blokade u centru Trogira, kazali su.

Gordana Dragan
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. lipanj 2024 21:13