StoryEditorOCM

Sanader: Ževrnju ću predložiti za najviše funkcije u našoj državi

Piše PSD.
29. rujna 2011. - 00:33

/ Zlatka Ževrnju, načelnika Općine Dugopolje, ću predložiti za najviše funkcije u našoj državi – kazao je u srijedu župan Ante Sanader na Svečanoj sjednici Općinskog vijeća Dugopolja održanoj u Domu kulture povodom 14 godina od utemeljenja te uspješne općine.

/ Uz hrabrost i viziju u Dugopolju je on nule stvoreno čudo, kao da gledate znanstveno-fantastični film. Splitsko-dalmatinska županija se ponosi Dugopoljem i ono može biti na ponos cijeloj Hrvatskoj. Prošao sam puno općina na svijetu ali nisam vidio puno boljih od ove. Svi pesimisti koji kažu da se u Hrvatskoj ne može nešto učiniti, neka dođu u Dugopolje da vide koliko je ovdje postignuto zadnjih deset godina i gdje je dokaz da smo mi Hrvati pametan narod. Dugopoljci su mudri i pametni ljudi koji su znali izabrati pravo vodstvo - nastavio je župan Sanader, te je podsjetio da su Dugopoljci i Domovinskom radu i u Drugom svjetskom ratu dali velike žrtve u borbi za slobodu.

Načelnik Zlatko Ževrnja i Joško Čelan, predsjednik Vijeća Općine, su prisutnima prezentirali što je sve u Dugopolju napravljeno proteklih godina. Godine 1997. to je bio pusti kamenjar, a općina je imala 17 postotnu nezaposlenost. Do danas je izgrađeno 83 objekta u kojima djeluje 180 tvrtki, a nezaposlenost je četiri posto. Općina i puno ulaže u svoje građane – učenicima kupuje školske knjige, bogato ih stipendira, pomaže kod sklapanja braka, podijelila im je 9,5 tisuća sadnica voćaka...

Svečanoj sjednici su među ostalim prisustvovali Srećko Radoš, direktor Agencije za razvoj splitsko-dalmatinske županije, Željka Kovačić,  ravnateljica Agencije za razvoj RH, vukovarski branitelji, a Zvonko Milas, predsjednik Udruge hrvatskih branitelja dobrovoljaca Domovinskog rada je izrazio svoje osjećaje:

/ Iz Vukovara u Dugopolje već dolazimo kao kod svoje obitelji. Hvala svim ljudima Dugopolja, pokazali ste kako treba živjeti i pomagati. Ne pomažete nam samo materijalno, već nam dolazite i dijelite s nama osjećaje tuge i sreće – kazao je Milas.

Nastupili su tenor Špiro boban, koji je otpjevao domoljubne pjesme “Sin” i “Hrvatska se rada”, u klavirsku pratnju prof. Vite Balića, te ženske klape Murtela i Kraljica Jelena.

Na kraju je prof. Stanko Balić, ravnatelj Narodne knjižnice u Dugopolju, predstavio izložbu kiparskih i slikarskih radova Ante Čipčića.

Tanja GATTIN ZEBIĆ

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 07:21