StoryEditorOCM
Dalmacijasuradnja braniteljskih udruga

Povelja o prijateljstvu 126. i 122. brigade

Piše PSD.
10. kolovoza 2011. - 10:46
Braniteljske udruge veterana 126. brigade iz Sinja i 122. brigade iz Đakova su u Sinju, uz sudjelovanje gradonačelnika Ivice Glavana i Zorana Vinkovića te splitsko-dalmatinskog dožupana Luke Brčića, potpisale Povelju o prijateljstvu. U ime udruga Povelju su potpisali njihovi predsjednici Boško Vladović i Zvonimir Berc.

Prije 60-ak godina veliki broj Cetinjana krenuo je iz rodnog krša u ravnu Slavoniju koja je osiguravala u to vrijeme nedostajuću hranu. Jedna od većih kolonija smjestila se na području Đakova. Potomci tih Cetinjana veze s rodnim krajem roditelja učvrstili su tijekom Domovinskog rata i pripadnicima sinjske 126. brigade.

Prijateljske odnose veterani dviju Braniteljskih udruga koji njeguju sjećanja na svoje ratne postrojbe osnažili su potpisivanjem Povelje o prijateljstvu.

Pritom su izrazili nadu da neće stati samo na tome nego da će težiti uspostavu gospodarskih odnosa. Istom prigodom predsjednik sinjskog ogranka Udruge veterana dragovoljaca Domovinskog rata Dražan Efendić Tade predao je Bošku Vladoviću odličje reda Nikole Šubića Zrinskog kojim je u povodu 15. obljetnice osnutka u listpadu 2006. godine odlikovana 126. brigada, pošto u vrijeme dodjele odličja udruga “Veteratni 126. brigade – Sinj” još nije bila osnovana pa su to odličje primili članovi UVDDR-a Sinja.

T. Paštar

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 21:56