StoryEditorOCM
Dalmacijamakarski gradONAČELNIK NA UDARU OPORBE

ZAŠTO PIKAMERI? SDP traži Bebekovu neopozivu ostavku

Piše PSD.
15. srpnja 2011. - 10:59
Zbog podcjenjivanja institucije Gradskog vijeća, zbog nesposobnosti daljnjeg vođenja grada, zbog nepoštovanja važećih zakona RH i odluka Gradskog vijeća Makarske, te zbog pogodovanja pojedincima neprovođenjem legalnih i legitimnih odluka Gradskog vijeća, makarski gradonačelnik dr. Marko Ožić Bebek neka podnese neopozivu ostavku.

Jedino podnošenjem ostavke i abdiciranjem s mjesta gradonačelnika građani Makarske će imati nadu da ipak žive u gradu koji ima perspektivu, u gradu u kojem će bez straha za sebe i svoju djecu imati nadu u bolju budućnost, u gradu u kojem će vladati vladavina prava, u gradu u kojem će se uvažavati i poštovati tradicija, u gradu u kojem se uvažavaju i oni koji se ne ponašaju i ne misle kao on - zatražili su čelni ljudi SDP-a Tonči Blić, Viki Puharić i Stipe Bartulović.

Povodom žestokoj reakciji oporbe je izvođenje građevinskih radova na gradilištu trgovačkog centra “Lidl” na Dugišu.

Pikameri i bageri svakodnevno stvaraju buku, na što su se žalili stanovnici Dugiša da im iz kuća bježe turisti. Pitanje je zašto pojedini investitori mogu usred sezone izvoditi radove suprotno važećim zakonima i odlukama, pitaju se esdepeovci.

Dodat će da bi bilo zanimljivo znati u kakvim su to odnosima izvođači radova s predstavnicima izvršne gradske vlasti. Očito da gradonačelnik ovakvo stanje u gradu štiti i protežira.

Dr. Mendeš: Gradonačelnik šalje komunalne redare...

Zahvaljujući vijećnicima SDP-a i HNS-a na prošlom je Gradskom vijeću s dnevnog reda skinuta odluka o razdoblju kalendarske godine u kojem se ne može graditi, a u kojoj se daju ovlasti gradonačelniku da samostalno određuje tko smije ljeti raditi, a tko ne. Zbog ove problematike SDP je zatražio održavanje sjednice Međustranačkog vijeća.

– Gradonačelnik neće podnijeti ostavku. Raspravljeno je o radovima u sezoni i zaključeno da se preispita gradska odluka i utvrdi je li u skladu sa zakonom, te da se obveže gradonačelnik da odluku provodi.

Gradonačelnik je objasnio da on provodi odluke, šalje komunalne redare koji pišu kazne za prekršitelje koje onda idu sucu za prekršaje. Drugih mehanizama nema. Također je rečeno da građevinske tvrtke moraju raditi, ali da treba odrediti satnicu kada se najmanje smeta gostima te da se zaštiti gradilište – kazao je dr. Damir Mendeš, predsjednik Gradskog vijeća.

Tonči Bilić ustrajava na provođenju odluka Vijeća ili neka ga Vlada raspusti, a gradonačelnik neka sam o svemu odlučuje. - Sastat će se Vijeće za prevenciju da razmotri nemogućnost poduzimanja mjera u provedbi odluka, jer ne postoje instrumenti.

Odluka da se u sezoni zabranjuju građevinski radovi je zakonita, a nitko nije postavio pitanje ustavnosti. Doznao sam da radove na Dugišu ne izvodi “Lidl”, ne znam tko je izvođač radova i investitor – izjavio je Tonči Bilić.

ana dragičević / Snimio ivo ravlić / cropix

Dr. Bebek: Traženje moje smjene SDP-ov je politički program

 - SDP uvijek traži smjenu. To su njihov politički program i aktivnost. Svaka njihova politička rasprava na taj način završava. Onda lokalni list, s kojim združeno rade, objavljuje na naslovnici kako su sukobi u stranci, kako se razilazi s dr. Damirom Mendešom, predsjednikom Gradskog vijeća i potpredsjednikom stranke, te kako se očekuje moja unutarstranačka smjena.

Oni hoće voditi politiku, a ne izvijestiti ili komentirati političke događaje. Želja im je da se zakačim s dr. Mendešom i pokušavaju isprovocirati sukob, što im, naravno, neće poći za rukom, jer nikakvih sukoba unutar HDZ-a nema - kaže dr. Marko Ožić Bebek.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. lipanj 2024 11:13