Ako ste ljubitelj pizze, vjerojatno imate i svoju omiljenu pizzeriju i najdražu kombinaciju sastojaka. Ako i sami ponekad kod kuće napravite pizzu, teško će vam ugostitelji podvaliti supstitute za sastojke jer ćete ih lako detektirati. No, pasivni konzumenti neće ni primijetiti da jedu pizzu kojoj je uz gljive iz konzerve, neobrađenu rajčicu i jeftinu šunku punu bjelančevina problematična podrijetla, odmrznute repiće od škampi, dodana još i "zamjena za sir".
Mnogi čak i ne znaju da takav proizvod postoji i da nema baš nikakve veze sa sirom, ali je superjeftin i zato ugostiteljima željnima brze zarade i te kako privlačan. Nažalost, većina pizzerija koristi upravo takve zamjene koje mnogi i ne primjećuju jer dodani aditivi savršeno imitiraju okus sira recimo gaude, podravca, ...
StoryEditorOCM
Hranasumnjivi proizvodi
Kako nas trgovci i ugostitetlji varaju lažnom hranom
12. lipnja 2016. - 13:02
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?