StoryEditorOCM

Više od četiri tisuće posjetitelja u Zmijavcima na tradicionalnoj Žabarskoj večeri

Piše PSD.
9. kolovoza 2015. - 00:38
Više od četiri tisuće posjetitelja, isto toliko porcija žaba na brujet, a njih domaćih s Imotskog polja, kanala i bara oko 500 kilograma, pa oko osam tisuća litara pive, domaćeg vina, nekoliko stotina kilograma kruha.

To je kratki rezime onoga što je danas konzumirano na popularnom Progonu u Zmijavcima, na tradicionalnoj devetoj po redu Žabarskoj večeri u organizaciji istoimene udruge iz Zmijavaca. Pedesetak aktivista te udruge, od toga desetak vrsnih majstora za spravljanje žabljeg brujeta i domaće pure, predvođeni onim najboljim Zelom Šabićem, zadovoljilo je i najistančanije kriterije izbirljivih degustatora. A oni već godinama itekako znadu što znači dobar brujet od domaće žabe u Zmijavcima.

- Vidite, mi to odradimo timski, uigrani smo kao Hajduk u kvalifikacijama za Europsku ligu. A nije lako postići to da vam nitko od četiri, a možda i više tisuća posjetitelja nema niti jednu primjedbu na ukusnost zmijavačkog brujeta od naših žaba. Trud se isplatio,jer zadovoljstvo naših posjetitelja, je i naše zadovoljstvo, riječi su Joška Todorića Pekanovića, jednog od pedesetak volontera koji su junački pripremali, a sinoć i radili kako bi žabarska zmijavačka noć bila na razini dosadašnjih osam.

Sve u svemu lijepa večer u Zmijavcima, gdje su još mnogi bili pod dojmom posjete predsjednice Kolinde Grabar Kitarović, njihovoj općini. Još da je ostala kušati brujet od žaba, bilo bi to dugo pamćena noć.

Braco Ćosić
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 13:27