StoryEditorOCM
HajdukNOGOMET NARODU

Aleksandar Holiga: Hajdučka euforija konzumira se polako i ne stidi se ‘jutra poslije’

Piše PSD.
20. srpnja 2015. - 13:57
Poput 'dišpeta' ili - u novije vrijeme - 'kmečanja', i 'euforija' je jedan od stereotipa kojima se portretira Hajduk, odnosno preko kojih javnost doživljava splitski klub. Hajdučka je euforija, kao što znamo, sezonska biljka - sazrijeva početkom turističke sezone, a najčešće ne traje dulje od kolovoza. Ponekad se, doduše, pokaže otpornijom - kao prije dvije godine, kad je i usprkos ispadanju od Dile Gori živjela do proljeća, sve dok su Tudorovi momci igrali dobro i držali niz ligaške nepobjedivosti, ali onda sezonu skončali u strašnim mukama…

No, kao što postoje dvije vrste pomidora - oni iz supermarketa, proizvedeni u industrijskim uvjetima, savršenog izgleda i boje, ali bez pravog okusa, te oni u pravilu neugledniji, ali ukusniji u koje je u nečijem vrtu uloženo pun...
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 11:32