StoryEditorOCM
Dalmacijaučili i uživali

Maloljetni dragovoljci rata održali kamp tolerancije u Dabru

Piše PSD.
15. srpnja 2015. - 00:20

U organizaciji Udruge maloljetnih dragovoljaca Domovinskog rata i Udruge hrvatskih vojnih specijalaca u kampu Braniteljske zajednice “Patriot” u Dabru održan je kamp tolerancije za djecu hrvatskih branitelja Domovinskog rata.

Skupina od pedesetak djece, uglavnom iz kontinentalnih djelova Hrvatske, tijekom pet dana svladavala je razna znanja i vještine kao što su simulacija vojno-policijskih okršaja s replikama pravog oružja prilagođenog air-softu, plivanje, veslanje u čamcima i kanuima. Prošli su i tečajeve prve pomoći i fotografiranja, a mnogi su naučili jahati na konjima i voziti bagije. Svih pet dana glavni moto zajedničkog boravka bio je tolerancija, odnosno prihvaćanje i uvažavanje bogatstva različitosti zasnovanog na komunikaciji djece međusobno i njihovih učitelja-instruktora.

Kamp tolerancije u Dabru svakodnevno su pohodili razni gosti. Među njima su bili i general Josip Lucić, predsjednik Udruge “Rakitje 91”, i Nikola Županić, predsjednik Udruge hrvatskih vojnih specijalaca. Svi gosti oduševljeni su ovakvim kampom za mlade i u nadi da će se ubuduće proširiti na što veći broj djece najavili su suradnju s domaćinima iz BZ-a “Patriot” koje okuplja Mario Vujević zvani Vegi.

TONI PAŠTAR
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 13:56