StoryEditorOCM
DalmacijaČIJA JE ZADNJA?

Vrgorac: mladi zuje, a šef SDP-a kupi med

Piše PSD.
27. siječnja 2015. - 00:11
Nezavisna lista mladih iz Vrgorca postala je apsolutni medijski hit u Hrvatskoj, nakon što je 21. prosinca pobijedila na prijevremenim izborima prilično potrošeni i izgubljeni lokalni HDZ. No, tko je uistinu pravi pobjednik vrgoračkih izbora? Mnogi su se smijali Radi Bobancu, šefu lokalnog SDP-a, kad je u izbornoj noći i nekoliko dana poslije ustvrdio da su on i SDP dobili izbore, iako su osvojili samo tri vijećnika.


No, prilično mladi političar nije se zaletio s tom izjavom, potvrdila je to prva sjednica Gradskog vijeća. Bobanac se mudro povukao sa strane, u sjenu, prepustio je svjetla reflektora i pozornice neki novim klincima, željnim toga.  Pametno se smješka sa strane, vješto provocira i jasno je kazao kad je došao red na njega: “Moja će bit zadnja, ako želite vlast“, u prijevodu, bez mene ne možete ništa.

Više se Bobanac ne troši na pisanje i slanje demantija brojnim redakcijama kad ga Nezavisna lista mladih napadne da on i SDP nisu učinili ništa za Vrgorac u protekle četiri godine, objašnjavajući da su tu listu stvorili njegovi bivši članovi koji se nisu mogli nametnuti u SDP-u. Pustio je da drugi zuje okolo, a on na kraju skuplja med.

Svjedoči to i ova izjava, nakon što smo ga pitali koliko je novca potrošeno za lokalne izbore.
- Napiši slobodno ovako: „Ako se ne budu pridržavali nekih stvari, srušit ću im predsjednika Gradskog vijeća“ - poručio je.

Bobancu je jasno da su njegova tri vijećnika ključna, te on sad postavlja pravila. „Mladi“ žele svakih 20-ak dana sazvat novu sjednicu Gradskog vijeća, dok im gradonačelnik Boris Matković ne predloži proračun kako bi pokazali da žele raditi za interese Vrgorca, no bez SDP-ovih vijećnika ne može proći ni jedan njihov prijedlog, pa tako doista na kraju o svemu odlučuje Bobanac.

Poraz pretvorio u pobjedu

Vrgorački SDP je dobro uzdrman, no Bobanac je u ovom trenutku uspio poraz pretvoriti u pobjedu, u svoju korist uspio je pridobiti nezadovoljne glasove HDZ-ovaca koje je dobila Nezavisna lista mladih, kao i svojih SDP-ovaca koji su od njega otišli “mladima“.

Možda su neki od „mladih“ svjesno prihvatili Bobančevu igru, jer se radi o bivšim članovima, dok drugi još nisu shvatili da su se zapleli u mrežu.

MATE PRIMORAC


Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 06:58