StoryEditorOCM
DalmacijaSRETNI BLAGDANI

Na Kupresu će uživati 35 djece

Piše PSD.
23. prosinca 2014. - 23:27
Nadolazeći školski zimski praznici bit će veseliji za 35 štićenika Dječjeg doma “Miljenko i Dobrila” i njihove odgajatelje jer će se uputiti na dvodnevni izlet na Kupres koji im je u povodu božićnih i novogodišnjih blagdana poklonio CEMEX. Predsjednik Uprave CEMEX-a Trpimir Renić uručio je dar u petak u prostorijama doma, na zajedničkom druženju s djecom, odgajateljima i zaposlenicima ove tvrtke te im poželio radost i sreću u Novoj godini.

- Djeca iz ovog doma imaju posebno mjesto u srcima naših ljudi, rekao je tom prigodom Renić. Već su postala tradicionalna naša druženja za Valentinovo i naš dan otvorenih vrata, a naši su zaposlenici prije nekoliko godina pokrenuli akciju prikupljanja plastične i staklene ambalaže čijim su se povratom prikupljena sredstva donirala ovom domu. Stoga mi je drago što smo ponovno u prilici omogućiti im da iskuse toplinu i radost nadolazećih blagdana.

Na donaciji je zahvalio ravnatelj “Maestrala”, Miljenko Grabar i tom prigodom naglasio zadovoljstvo partnerstvom s tvrtkom koje traje već niz godina. “Kroz dugogodišnju suradnju CEMEX nam je bio uvijek pri ruci. Pomogli su nam u mnogim našim projektima od čega kao posljednje ističem opremanje stana i savjetovališta u Kaštelima”.

CEMEX Hrvatska i Dječji dom “Miljenko i Dobrila” surađuju već niz godina. Osim akcije “Reciklirajmo za naše male prijatelje” kojom su prikupljali sredstva za božićne darove, tvrtka je uz pomoć svojih zaposlenika, štićenike doma i prije pet godina darivala zimovanjem.

Također, CEMEX je uključen i u humanitarnu akciju “Niste ničiji”, kojom su se obvezali biti kum dvjema štićenicama Doma “Miljenko i Dobrila”. Kumstvo podrazumijeva uplaćivanje petogodišnje stambene štednje kako bi djeca nakon izlaska iz doma raspolagala s iznosom većim od 4000 eura po štićeniku, čime će njihov korak u novi život biti jednostavniji i bezbrižniji.

J. MATIĆ

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 18:15