Sa Sveučilišta Oxford izvijestili su o rezultatima velike studije koja se bavila povezanošću organske hrane i karcinoma. Suprotno uvriježenu mišljenju, znanstvenici su otkrili da jedenje organske hrane uopće ne smanjuje ukupni rizik od dobivanja karcinoma.
Kathryn Bradbury i njezini kolege s oxfordskog odjela za istraživanje raka proveli su istraživanje na uzorku od 600 tisuća žena u kategoriji “50 plus” godina u sklopu projekta “Milion Women Study”. Studija je trajala devet godina, a znanstvenike je zanimalo koliko će od praćenih žena razviti jedan od 16 najučestalijih karcinoma.
Kathryn Bradbury i njezini kolege s oxfordskog odjela za istraživanje raka proveli su istraživanje na uzorku od 600 tisuća žena u kategoriji “50 plus” godina u sklopu projekta “Milion Women Study”. Studija je trajala devet godina, a znanstvenike je zanimalo koliko će od praćenih žena razviti jedan od 16 najučestalijih karcinoma.