StoryEditorOCM

Spas ili raspad viške vlade

Piše PSD.
3. lipnja 2008. - 20:11

Nakon propale dvije sjednice viškoga Gradskog poglavarstva u posljednjih 20 dana, gradonačelnik Dalibor Damjanović je sazvao treću za četvrtak s gotovo istim dnevnim redom. Među ostalim, predlaže se očitovanje o do sada neuspjelom konstituiranju nove otočne tvrtke “Vodovod i kanalizacija otoka Visa” te utvrđivanje konačnog prijedloga primjedbi na prostorni plan.

Naime, prvu je sjednicu, nakon verbalnog duela oko izbora pročelnika gradske uprave sa svojim zamjenikom Antom Acalinovićem, viški poteštot prekinuo već kod druge točke. A na drugoj, od ukupno pet poglavara, bez objašnjenja nisu nazočila trojica članova Acalinovićeva NGL-a. Acalinović tvrdi:

 - Mogu samo kazati kako je nastavak suradnje moguć, ali uz uvažavanje obostranih interesa i poštovanje kriterija, što druga strana, nažalost, nije poštovala. Damjanović je, međutim, odsutan sa škoja i nedostupan za medije. U četvrtak, dakle, pada odluka o sudbini lokalne vlasti u Visu. Gradonačelnik Damjanović se svakako nada da će mu treća biti sreća. Vidjet ćemo.

                                                                                                       M. PEČAREVIĆ / EPEHA

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. travanj 2024 12:02