StoryEditorOCM
Dalmacijadom sportova

Za školarce i sportaše: tri ekipe vježbat će u isto vrijeme

Piše PSD.
22. ožujka 2014. - 09:25
Dovršeno je oko 85 posto građevinsko-zanatsko-instalaterskih radova na školskoj sportskoj dvorani na Arapovcu u Solinu, u susjedstvu Osnovne škole kraljice Jelene, doznajemo od Stjepana Malbaše, glavnog nadzornog inženjera na objektu.

– Spomenuti radovi vrijedni su oko 20 milijuna kuna bez PDV-a, a ostali su još neki poslovi na elektro i termoinstalacijama, kao što su reflektori, dijelovi protupožarnog sustava i slično. Nakon toga slijedi opremanje dvorane, za što je u tijeku i natječaj za odabir izvođača radova, kao predmet drugog ugovora.

Dvorana još nema parket, budući da se on postavlja tek nakon ugradnje opreme – govori nam Malbaša, navodeći kako dvorana ima oko 3000 metara četvornih, te je trodijelna, što znači da je, primjerice, u isto vrijeme može koristiti i više razreda za tjelesni odgoj ili se mogu održavati, recimo, tri košarkaška treninga istodobno.

\'Važno je sudjelovati\'

Dvorana će imati blizu 970 sjedećih mjesta, od čega oko 250 fiksnih, dok ostatak čine takozvane teleskopske tribine. Unutar nje je, osim svlačionica i sanitarnih čvorova, predviđen i prostor za ambulantu s previjalištem, koji se može aktivirati, recimo, kada se budu održavale utakmice, planirano je i mjesto za solinsku galeriju sporta, te mali kafić. S južne strane parcele objekt ima i etažno parkiralište sa 120 mjesta, a u drugoj fazi radova planirano je i uređenje vanjskog igrališta.

Osim spomenutih građevinskih radova na samoj dvorani, djelatnici solinske tvrtke "M-P-Beton" trenutno popločavaju i prostor ispred dvorane. Veliki kameni trg može u budućnosti tako biti prikladan i za održavanje pojedinih manifestacija i gdje može stati i do 1000 djece. Na pročelju dvorane su i prozorčići, zapravo, natpis "Važno je sudjelovati" na Brailleovu pismu.

Gradi se novcem Ministarstva, Županije i Grada Solina

Glavni projektant školske sportske dvorane na Arapovcu je, inače, Arhitektonsko-projektni biro Kapov iz Splita. Kako je već prije kazao solinski gradonačelnik Blaženko Boban, gradnju objekta s oko 11 milijuna kuna financira Ministarstvo regionalnog razvoja, dok Splitsko-dalmatinska županija ulaže oko 8,5 milijuna kuna.

Grad Solin je mimo tih sredstava uložio oko 12 milijuna kuna u otkup zemljišta, projektnu dokumentaciju i infrastrukturu. Grad će riješiti još i hortikulturno uređenje okoliša, te pristup objektu, tako da bi u idućoj školskoj godini djeca mogla koristiti novu dvoranu, a u slobodno vrijeme također i solinski klubovi, te rekreativci.

MIA SESARTIĆ
SNIMIO NIKOLA VILIĆ/CROPIX

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 05:44