StoryEditorOCM

Otkriven Audi A3 cabrio

Piše PSD.
15. rujna 2013. - 16:27

Iako je cabrio verziju dobio tek u drugoj generaciji, ona se nije proslavila, kao uostalom ni ostali kompakt kabrioleti u posljednje vrijeme. No, Audi ne odustaje, objavljene su i potpuno nove e fotografije serijskog modela.

Baziran na modularnoj MQB platformi, kao i ostatak A3/S3 ponude, veći je od prethodnika 18 centimetara (442 cm), dok mu je međuosovinski razmak povećan za dva centimetra pa sada iznosi 2600 mm.

Za razliku od prethodnika, ovaj će dobiti produženi prtljažnik u stilu A5 cabrioleta, daleko elegantnije rješenje od zdepaste zadnjice prethodnika.

Time će profitirati i interijer, gdje će putnici uživati u gotovo podjednakom komforu kao aktualni A4, dok ni zapremina prtljažnika neće zaostajati.

Doduše, dio zapremine odlazit će na sklopljeni platneni krov koji se električnim putem automatski sklapa za samo 18 sekundi i pri brzini do 50 km/h.

Motorizacija je više nego poznata. Vrh ponude bit će S3 Quattro s 2.0-litrenim agregatom i 300 „konja“. Najavljena je i RS3 Quattro ultra-performantna verzija, koja će iz 2.5-litrenog rednog „petaka“ izvlačiti čak 400 „konja“.

                                                                                                                                                                 R. R.




Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 22:22