StoryEditorOCM
Dalmacijasve spremno za veliko natjecanje

Big game ribolov Komiža 2013.: treća godina - rekordna

Piše PSD.
11. srpnja 2013. - 01:13
Treće izdanje međunarodne kvalifikacije u Big game ribolovu – Offshote challenge Komiža 2013. - okupilo je rekordan broj posada. Njih 52 (tri plus jedan ribolovac) će se slijedeća tri ribolovna dana, nadmetati za vizu koja im osigurava nastup na Svjetskom prvenstvu u Kostarici slijedeće godine od 14.-19. travnja.

- Ograničenje mjesta u komiškoj vali vezalo nas je za ovu brojku brodova, iako je upita za natjecanje bilo puno više – itekako zadovoljan, ali i vidno umoran zbori nam uoči samog svečanog otvorenja i dodjele startnih brojeva Boris Županović, predsjednik kluba organizatora ŠRK Big game Croatia iz Splita.

Samo nadmetanje, pravi morski okršaj gdje se cijeli dan na moru pokušava na udicu ukačiti što veća "ribetina", što veći trofej, otvorio je i sreću majstorima od štapa poželio, Ivo Bašić, savjetnik ministra turizma.

No osim dvoboja u stilu Hemingwajevog romana "Starac i more" tijekom dana na morskoj pučini, domaćini su se pobrinuli i za onaj prefiks turistička manifestacija. 

Naime svaku večer je zagarantirana i zabava za sve: i same ribolovce i goste! Na pozornici pred Komunom u četvrtak sviraju Neno Belan i njegovi Fiumensi, dok je petak rezerviran za viške klape i Kopito band, a zadnji dan nakon svečanog zatvaranja i proglašenja pobjednika, u subotu, Komižom će carevati Indira sa svojom Coloniom.

Piše Sandra BARČOT i Bogoljub Mitraković
Snimio Mario TODORIĆ / CROPIX

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
10. svibanj 2024 09:40