StoryEditorOCM
Dalmacijajadrankamen

Drpić čvrst: Neće likvidirati firmu i dati zemlju Rusima

Piše PSD.
24. lipnja 2012. - 21:57
Dan nakon povratka s privođenja i ispitivanja policije DORH-a, te emotivnog puštanja među obitelji i kolege koji su ih cijelu noć i dan čekali pred Sudom, četvorica radnika “Jadrankamena” polako dolaze sebi - kazao nam je jedan od uhićenika, sindikalni čelnik Tonči Drpić. U glavi prebire događanja zadnjih dana, od okruživanja stečajne upraviteljice Anči Bašić.

- Pa jasno je da je riječ o zastrašivanju i ničemu drugom, pokušavaju nas maltretirati na sve načine, uništiti tvrtku i zemljište prodati zainteresiranim ruskim investitorima. Dokaz za to je i Orešarovih 400 tisuća kvadrata zemljišta koje je kupio uz kamenolom, a na tom istom području pod nazivom Crni rat, terene posjeduje i obitelj pučiškog načelnika Marina Kaštelana. Zbog toga i je tako čvrsta sprega s lokalnom samouopravom. Mogu nas privoditi, mučiti, mogu nam čupati nokte, ali mi neće prepustiti “Jadrankamen” likvidaciji i rasprodaji, samo želimo raditi i proizvoditi kamen koji je nacionalno dobro, a ne privatna prćija – ističe Drpić, navodeći kako su ih policajci u Split dopremili na prijevaru. Po njemu, akcija je počela u srijedu oko četiri ujutro, a po njih su došli u poduzeće oko osam sati. - Pojavilo se desetak policajaca i kazali da bismo trebali doći u Supetar na obavijesni razgovor, a tamo su nas ukrcali na gliser i iskrcali u Lori gdje nas je čekao drugi kombi, kao da smo najveći kriminalci. Optužili su nas za pozivanje na otpor zakonima i za samovlast, a apsurdno je da se mi borimo za zakon i otpor organiziranom kriminalu! Prava je istina da Bašićku nitko nije zatočio, mogla je otići kad hoće, dapače nudili smo joj prijevoz do trajekta u klimatiziranom autu. Kažem vam, njima ništa nije bitno, važno je samo uništiti tvrtku i prodati zemljište. Ali neće to tako ići – kategoričan je Drpić.

Navodno je četvorka na ispitivanju u Splitu doznala kako su privedeni i zbog prijetnja plinom stečajnoj upraviteljici koje je netko od prosvjednika dobacio dan prije, a prenijela “Slobodna” u izvještaju. Međutim, takvo obrazloženje jednostavno nije moguće jer ga negiraju termini; naime, “Slobodna” na Brač dolazi jutarnjim trajektom, a ovakva složena policijska akcija očito je trebala biti isplanirana dan prije.

DAMIR ŠARAC, FOTO: CROPIX


Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 23:53