StoryEditorOCM

Sinj: sve nagrade Duji Manzanu i Mati Manistri

Piše PSD.
1. travnja 2012. - 15:37
U Sinju je održana 3. smotra dramskih amatera Splitsko-dalmatinske županije koju su organizirali Pučko kazalište Sinj i županijska Zajednica amaterskih kazališta.

Odlukom selektora smotre Joška Ševe, profesora na Akademiji dramskih umjetnosti u Zagrebu, Splitsko-dalmatinsku županiju na državnoj smotri koja će se u svibnju održati u Starom Gradu na Hvaru predstavljat će komedija "Dujo Manzan i Mate Manistra" u izvedbi domaćina iz Sinja.

Pobjedničkoj komediji pripale su i gotovo sve ostale nagrade i to za najbolju scenu (autori Marija Cvrlje Radović i Željko Viculin), Bruno Barać je osvojio nagradu za najbolju mušku ulogu, Marija Cvrlje Radović za najbolju žensku ulogu, a Željko Viculin za najbolju režiju. Nagrada za najbolji tekst pripala je Nadi Lapić iz udruge "Most" iz Trilja za predstavu "Nikolina pisma".

Treću smotru dramskih amatera županije obilježilo je sudjelovanje svega četiri dramske udruge i minimalna posjećenost gledatelja.

Na smotri su sudjelovali Dramska udruga "Most" iz Trilja (predstava "Nikolina pisma"), Dramska grupa "Proložac" iz Prološca ("Zora iznad ponora"), Amatersko kazalište "Šulet" sa Šolte ("Najlipši dan meštra Tona") i Pučko kazalište Sinj ("Dujo Manzan i Mate Manistra"). Iako je ulaz na smotru bio slobodan na sve četiri predstave bilo je manje od 200 gledatelja.

Toni Paštar
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 15:56