StoryEditorOCM
Dalmacijaaudio se ipak smilovao

Tri minimalca na računu radnika ‘Staklenika’

Piše PSD.
28. ožujka 2012. - 00:17

Zaposlenicima “Kaštelanskih staklenika” konačno su isplaćene tri od šest izostalih plaća, ali u minimalnom iznosu, pa je svaki od njih dobio po 6600 kuna. Za razliku od dosadašnjih isplata (zadnja je bila pola plaće u prosincu prošle godine), uz ovu najnoviju regulirani su i doprinosi.

Novac za plaće dobiven je pozajmicom od Agencije za upravljanje državnom imovinom (AUDIO) u iznosu od 1,5 milijuna kuna. Povrat novca, u roku ne dužem od 12 mjeseci, Agencija je osigurala hipotekom nad jednom od čestica zemljišta staklenika u Resniku.

Za razliku od prijašnjih pozajmnica poduzećima u većinskom državnom vlasništvu, AUDIO je s dolaskom nove vlasti odredio i nova pravila koja, među ostalim, podrazumijevaju zajam samo za isplatu minimalaca, ali i pokretanje postupka za izmjenu važećeg kolektivnog ugovora.

Podružnica PPDIV-a koja djeluje u staklenicima pristala je, dakle, na isplatu minimalnih plaća, uz uvjet, kako je naglašeno, da se razlika do pune plaće isplati u trenutku kad poduzeće bude poslovalo s pozitivnim rezultatom.

Pomak nabolje u staklenicima je pak uvjetovan programom restrukturiranja poduzeća, a ovaj opet ostvarenjem financijskih sredstava prodajom zemljišta staklenika u Resniku, namijenjenog inače infrastrukturi za potrebe Zračne luke Split. Dogovor o kupoprodaji sa splitskom Zračnom lukom još uvijek nije postignut.

jadranka MATIĆ

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 16:26