StoryEditorOCM
Dalmacijagradonačelnik za stanovnike raduna nije imao optimistične najave

Joško Berket: Stanovnici Raduna, dobit ćete vodu u idućih deset godina

Piše PSD.
1. lipnja 2011. - 17:32
Najzapušteniji kaštelanski Mjesni odbor Radun napokon će dobiti prvo dječje igralište i prvu autobusnu nadstrešnicu. Dogovoreno je to na zboru građana što ga je s ciljem rješavanja gorućih problema organizirao MO na čijem je čelu novoizabrani predsjednik Goran Samardžić.
- Brojni su problemi u cijelom naselju i vrijeme je da se stvari napokon pomaknu s mrtve točke. Gradonačelnikovo obećanje vezano uz izgradnju prvog igrališta za djecu na području Ključanica, koje će u dogledno vrijeme biti centar mjesta, te postavljanje nadstrešnice kraj crkve dokaz je da se počinje raditi, međutim, moramo se uhvatiti u koštac s rješavanjem i većih problema - kazao je Samardžić.

A veći problemi oko kojih su se vodile polemike odnose se na rekonstrukciju iznimno opasne prometnice u Radunu, baš kao i na vodoopskrbu za koju je od tri potrebne realizirana tek prva faza izgradnje.

- Glavno raskrižje koje će se graditi u sklopu rekonstrukcije državne ceste D8 vaša je budućnost u idućih 50 godina. Njezinom izgradnjom zasigurno ćete dobiti veće sigurnosne standarde. Rješenje s izgradnjom nadvožnjaka koji će građane Raduna povezivati s Kaštel Starim i sa Splitom možda i nije najbolje, međutim, drugoga nema, jer je za izgradnju normalne petlje potrebno srušiti velik broj kuća.

Moram kazati kako je rješenje Županijske ceste koja Radun povezuje s Malačkom i Zagorom puno važnije za građane jer se radi o iznimno opasnoj prometnici, posebno kada su u pitanju djeca - kazao je gradonačelnik Joško Berket.

Izgradnja nadstrešnice i ugibališta na Ključanicama može se riješiti jedino rekonstrukcijom te ceste. Drugog načina nema - dodao je.

- Nije normalno i zapravo je nedopustivo rekonstruirati magistralu, a ovu cestu ostaviti u ovakvom stanju. Djeca se izlažu opasnosti dok čekaju autobus za školu, nemamo nogostupa, pitanje je dana kada će nekoga udariti auto. Tko će onda biti kriv - pita se Ivan Topić, navodeći kako građane ne zanima koja je cesta u čijoj nadležnosti. Nas zanima da se počne raditi - dodao je. S time se složio i gradonačelnik Berket koji je kazao kako se na kraju sve svodi na politiku.

- Dvije godine kandidiramo ceste u Kaštelima za rekonstrukciju i nevjerojatno je kako u program gradnje Županijska uprava za ceste umjesto naših cesta uvrsti cestu Kevina jama-Vučevica. To vam je politika - poručio je Berket, navodeći kako ne može obećati kada će biti završena vodoopskrba cijelog naselja.

- Prva faza je završena, a sada zbog financija nismo u stanju početi radove na drugoj i trećoj fazi vodoopskrbe. Isto tako nije dobro da se počelo rješavati vodoopskrbu, a bez kanalizacije, i to je nešto što se nije smijelo dopustiti. Kopati cestu toliko puta nije dobro, međutim, oni koji su prije nas to počeli raditi trebali bi dati odgovor zbog čega se tako ušlo u cijeli posao. U financiranju vodoopskrbe treba sudjelovati cijelo stanovništvo - kazao je Berket.
KASTELA_GRADJANI2-300511.1
Zabrinuta lica mještana Raduna...
Na upit Josipa Pepura može li obećati kraj poslova na vodoopskrbi u svome mandatu koji će trajati još dvije godine, Berket je kazao:

- Ne mogu vam to obećati, no kako namjeravam biti gradonačelnik još dva mandata, do njihova kraja vodu ćete i dobiti.

Dakle, još dvije godine ovog mandata, te po četiri godine u iduća dva - to bi značilo da će voda stići u idućih deset godina.

piše JAKOV ŽARKO
SNIMIO ANTE ČIZMIĆ /CROPIX

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. svibanj 2024 11:24