StoryEditorOCM
Dalmacijaplebiscitarno

ZOOLOŠKI VRT IZ SPLITA U RADOŠIĆ 'Objeručke prihvaćamo ovu ideju!'

Piše PSD.
20. srpnja 2010. - 23:18
Ako je suditi po izjavama iz Županije, te Šibenika, Solina, Sinja i Kaštela, projekt izmještanja splitskoga Zoološkog vrta u općinu Lećevica, točnije Radošić, dobio je apsolutnu podršku.

Vodeći ljudi vide prednost u dobroj prometnoj povezanosti, ali i činjenici da životinje iz Splita moraju dobiti novi dom, jer im postojeći ne pruža uvjete za normalan svakodnevan život.

Županija ovoj ideji, ili pak projektu, daje punu podršku jer bi se na taj način, uz pomoć životinjama, znatno razvio i taj dio Zagore.

 - Sutra kada u funkciji bude tunel kroz Kozjak, Split će se početi širiti i svi ti projekti sigurno će biti dio perspektive razvoja najvećega grada naše županije, kaže župan Ante Sanader.

Podrška i iz Šibenika

A da je preseljenje Zoološkog vrta s Marjana u Radošić dobra ideja i bolje rješenje od dosadašnjeg, smatra i kaštelanski gradonačelnik Joško Berket ističući kako bi se Split, Trogir, Solin i Kaštela mogli zajednički uključiti u taj projekt.

 - To je samo jedan novi sadržaj koji može biti od koristi, kako za djecu tako i za naše goste, kazao je Berket, čijem se mišljenju pridružio i solinski gradonačelnik Blaženko Boban, navodeći ovaj projekt “pohvalnom gestom obitelji Škopljanac”.

 - Mišljenja smo da bi Zoološki vrt trebao ostati u našoj županiji, u blizini urbanog centra, zbog njegove važnosti i što veće posjećenosti, ne samo domaćeg stanovništva, već i turista, kaže Boban.

A da se Zagora mora razvijati i da bi ovakav projekt uvelike tome i pridonio, smatra i sinjski gradonačelnik Ivica Glavan.

 - Objeručke prihvaćamo ovu ideju, jer prostor Radošića znatno je humaniji od onoga na Marjanu, smatra Glavan, ističući kako bi uz maksimalan marketinški angažman ova zamisao bila i više nego uspješna. U susjednoj Šibensko-kninskoj županiji isto tako podržavaju ideju preseljenja Zoološkog vrta u Radošić, koji ima čak tri izlaza na autocestu.

 - O toj ideji i projektu trebaju odlučivati građani Splita i Lećevice, no ono što vam mogu kazati jest to da će djeca iz Šibenika rado, kao što je to bilo i do sada, posjećivati Zoološki vrt preseli li se – kazao je šibenski gradonačelnik Ante Županović.

 - Oduševljen sam ovom idejom i Vrt svakako mora biti preseljen. I pokojni Smoje je govorija da Split ima budućnost iza brda pa bi Radošić bio fenomenalno rješenje, od tog projekta imali bi koristi u narednih 30 godina, izjavio je fotoreporter Feđa Klarić.

jakov žarko

 

‘Povući i sredstva iz EU fondova’

 

Dr. Zdenka Filipović, koja je posljednjih godina liječila životinje splitskoga Zoološkog vrta, pozdravlja ideju o preseljenju i ističe kako bi bilo najbolje da obitelj Škopljanac putem sredstava pretpristupnih fondova EU-a realizira projekt izgradnje Vrta u Radošiću, o kojemu bi, u dogovoru s njima, skrbili Županija, Grad Split i okolni gradovi. Dodala je kako, na prvom mjestu Grad Split, treba donijeti odluku o preseljenju, te kako treba utvrditi tko će biti nositelj cijelog projekta.


 

Jozo Matas: Općina će dati ruke

 

Jozo Matas, načelnik općine Lećevica, gdje bi se Vrt trebao preseliti, podupire ideju obitelji Škopljanac i ističe kako bi tom realizacijom lokalno stanovništvo i općina, imali i te kakvu korist.

 - Sve što treba za dokumentaciju i dozvole, ali i izmjene prostornog plana u koji, trenutno, nije uvršten Zoološki vrt, Općina i Općinsko vijeće učinit će u najkraćem mogućem roku.


 

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 19:55