StoryEditorOCM
ArhivaIZBOR NAJBOLJEG OBITELJSKOG I MALOG HOTELA 2013. ‘Kanajt’, Punat, Krk ****

Biskupski ljetnikovac uz more

Piše PSD.
8. kolovoza 2013. - 15:51
Nekadašnji biskupski ljetnikovac iz 1528. godine, poljoprivredno dobro, voćni i lozni rasadnik, domaćinska škola... sve to bio je kroz povijest današnji hotel “Kanajt”, idealno sastajalište za nautičare i za sve ljubitelje mora i aktivnog odmora. Hotel je smješten u neposrednoj blizini Marine Punat, udaljen 50 metara od mora. Hotel “Kanajt” idealno je sastajalište nautičara i svih ljubitelja mora i aktivnog odmora. Kuća je do danas u pročelju najvećim djelom sačuvala obilježje svoga doba, što se posebno vidi na prozorima.

Od 1956. ta je zgrada bila odmaralište u vlasništvu Trgovačke komore iz Makedonije, koje je 1982. kupila Marina Punat, da bi 1988. bio uređen restoran, a u svibnju 1998. uređen hotel najviše kategorije. Restoran “Kanajt” uređen je u maritimnom stilu, kapaciteta 80 sjedećih mjesta. U parku restorana nalazi se stari mlin za maslinovo ulje, napravljen iz klesanog kamena. Restoran nudi specijalitete domaće kuhinje, jela pod pekom, jela s drvenog roštilja, jela iz kotlića te domaće slastice.

Hotel se nalazi u mjestu Punat, drugom po veličini naselju na kvarnerskom otoku Krku koji je mostom povezan s kopnom. Punat leži na jugoistočnoj strani slikovite i zelene Puntarske drage, zvane i Košljunska draga, a od grada Krka udaljen je samo sedam kilometara.

Nekada poznato brodogradilište, danas Punat slovi kao jedno od vodećih središta nautičkog turizma na hrvatskoj obali. Posebna je atrakcija mjesta šumovit otočić Košljun s manjim pristanom i franjevačkim samostanom, smješten posred plitke Puntarske drage. Na otočiću se nalazi franjevački samostan podignut na ostacima rimske vile rustike.
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 11:55