StoryEditorOCM
Dalmacijakako produžiti ljeto

Pojačanje ili politički uhljeb u trogirskom TZ-u?

Piše PSD.
13. lipnja 2015. - 14:16
Turistička zajednica grada Trogira uključit će se u projekt Ministarstva turizma “Hrvatska 365” kojemu je cilj produljenje predsezone i posezone. Odluku je jednoglasno donijelo Vijeće TZ-a. Direktorica Negoslava Špika rekla je kako je Trogir zadovoljio sve kriterije da se priključi zajednici od 39 hrvatskih destinacija, koliko ih je ove godine u projektu te da bi svi sudionici turizma, kao i Grad Trogir, trebali uključiti u projekt te osmisliti aktivnosti koje će privući turiste tijekom cijele godine.

Činjenica je da Trogir nema smještajnih kapaciteta izvan sezone pa će o vlasnicima privatnih hotela i ugostiteljima koji će se morati povezati, kako bi izašli na tržište, ovisiti uspješnost projekta.

Naime, do sada bi nakon završetka sezone u Trogiru gotovo svi hoteli i ugostiteljski objekti “zatvorili“ vrata za goste, istaknuto je tijekom rasprave. Radni tim, koji će se formirati ovih dana od predstavnika TZ-a Trogira, Kaštela i Okruga, definirat će koje će se usluge pružiti gostima koji će dolaziti izvan sezone, da one budu povoljne te ih privuku.

Članovi Vijeća TZ-a “pročešljali” su neke od problema u turističkoj ponudi koja, kako je rečeno, donosi više štete nego koristi, a i nije primjerena Trogiru kao gradu koji je na UNESCO-ovu popisu.

Anamarija Latinčić
obratila se gradonačelniku Anti Stipčiću i njegovu zamjeniku Radovanu Slade-Šiloviću riječima kako se od Trogira radi selo, misleći pri tom na štandove. Burno je reagirala, kazavši kako će oni okupirati povijesnu jezgru te da su infopultovi nelojalna konkurencija turističkim agencijama.

Nered oko tvrđave


Podržala ju je Katja Kuzmanić-Rožić, ustvrdivši da se na njima obavlja prodaja koja ne bi smjela.

- Štandovi će obilježiti prostor tvrđave Kamerlengo. Gosti se više tamo neće moći fotografirati od njih. Moramo odlučiti hoćemo li od Trogira raditi destinaciju koja mu je primjerena ili ne?! - ustvrdila je Latinčić.

Bilo je riječi i o manifestacijama jubilarnog 45. trogirskog  kulturnog ljeta te razmišljanja treba li Trogiru mnogo manjih manifestacija ili pak nekoliko većih - atraktivnijih.

Zakuhalo se oko prijedloga o zaposlenju djelatnika u Turističkoj zajednici. S pet glasova “za”, dva suzdržana i jednim “protiv” Vijeće je prihvatilo da se zaposli suradnik za destinacijski meenadžment i to za početak na šest mjeseci.

Gradonačelnik Stipčić rekao je kako uključenje u projekt “365” traži pojačanje u Turističkoj zajednici. No, to mišljenje nije s njim podijelila Anamarija Latinčić koja je kazala da je sadašnjih četvero djelatnika, uz bolju organizaciju, sasvim dovoljno. Dalo se zaključiti kako je osoba koja će se zaposliti već poznata te da se radi o političkom uhljebljenju. Na upit Anje Djolo koliku će imati plaću, Stipčić je rekao da su plaće tajna.


GORDANA DRAGAN


Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 16:07