StoryEditorOCM
DalmacijaNOV JE, JOŠ NERASPAKIRAN

PRODAJU GRADSKI DAR ‘Šta će mi laptop, tribaju mi kune za kupit nove tenisice i rebatinke’

Piše PSD.
25. siječnja 2014. - 21:40
Prije nekoliko dana na prigodnoj svečanosti u imotskom Pučkom otvorenom učilištu održana je zanimljiva svečanost. Grad Imotski učinio je pozitivan iskorak i u ovim teškim vremenima darovao više od stotinu prijenosnih računala svim maturantima s područja grada Imotskog. Njihova ukupna vrijednost, kako je istaknuo gradonačelnik Ante Đuzel, iznosi oko 200 tisuća kuna. Ovom lijepom događaju nazočili su i ravnatelji triju srednjih škole u Imotskom, Gimnazije “dr. Mate Ujević”, Ekonomske i Tehničke škole. Svi oni zahvalili gradu i gradonačelniku na vrijednoj donaciji, istaknuvši da će maturantima laptopi sigurno pomoći u podizanju obrazovanja.
- Više ih koristite za unaprjeđenje vašega znanja i obrazovanja, a manje na neke druge stvari - obraćajući se svojim učenicima, naglasio je ravnatelj gimnazije prof. Boris Karin, što je, dakako, izazvalo i smijeh učenika. Normalno, mislili su na prekomjerno korištenje interneta, razne igrice i slično.

Maturanti su se uredno potpisali da su primili računala i veseli otišli svojim kućama. No, već pri izlasku iz dvorane Pučkoga otvorenoga učilišta mogli su se čuti i komentari kako su računala dobro došla, ali da ih većina danas ima, a nekima koji su slabijeg imovnog stanja, ako ih prodaju mogu pomoći i na drugi način.

Domagoj: Meni ne pada na pamet prodati svoj laptop

I baš se to ovih dana i dogodilo. Netko od maturanata oglasio je prodaju svojih još neraspakiranih laptopa po cijeni od 2000 kuna. Laptopi su novi, još zapakirani i cijena im je sigurno realna. Na Facebook profilu Radiopostaje Imotski također su komentirani takvi oglasi.

Pokušali smo nešto više doznati o toj nesvakidašnjoj trgovini i čuli zanimljiva mišljenja.

- Dobio sam laptop i hvala Gradu Imotskom na ovom lijepom daru. Odlično mi radi, nov je i puno će mi koristiti. Meni ne pada na pamet prodati ga - razmišljanje je maturanta iz gimnazije Domagoja Šanića.

Njegov drugi kolega iz susjedne škole razmišlja pak ovako:
- Lijepo od Grada i gradonačelnika što su nas se sjetili, ali mislim da su možda trebali napraviti i neke kriterije. Recimo, pitati tko ima laptop, pa njima možda u visini od 2000 kuna kupiti nešto potrebitije. Ovako, logično je kada dobijete nešto na dar, da s tim možete raditi što god hoćete.

’Sit gladnu ne viruje’

Imam prijatelje koji nemaju tenisice ili rebatinke, jer im je stanje u obitelji teško, pa je možda i logično da su pokušali prodati laptop i ispod cijene - veli nam jedan maturant, koji je želio ostati anoniman.

On osobno nije oglašavao prodaju laptopa, ali, priznaje, da mu je potrebno učinio bi isto kao i njegovi kolege koji su oglasili prodaju laptopa.

- Prvo je što čujem od vas novinara da je netko od učenika oglasio prodaju laptopa. Pozdravio sam i pozdravljam gestu Grada, jer je ulaganje u mlade i njihovo obrazovanje najisplatljivija investicija, a što će učenici raditi s darom, to oni najbolje znaju - riječi su prof. Karina, ravnatelja imotske Gimnazije “dr. Mate Ujević”.

Sve u svemu, čuju se i različiti komentari po Imotskom. Većina pozdravlja gestu čelnika grada u ovoj teškoj situaciji. Brojni su, međutim, i oni koji kažu da je, ako se namjeravalo maturantima darovati računala, njih trebalo prije konzultirati i zapitati ih što im je najpotrebnije. Takvo je vrijeme, nekome su cipele, da se ne prehladi i dođe na nastavu, potrebnije od laptopa. Ma, koliko to nekome izgledalo čudno.
- Sit gladnu ne viruje, reče nam jedan maturant.

braco ćosić

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 20:04