StoryEditorOCM

Okončana tradionalna Novogodišnja regata, kod optimista najbolji Gmitrović

Piše PSD.
31. prosinca 2012. - 22:36
Svečanim proglašenjem pobjednika na hvarskoj Pjaci večeras je okončana tradicionalna 36. međunarodna Novogodišnja regata u Hvaru, na kojoj je jedrilo gotovo 200 jedriličara iz desetak zemalja svijeta.

U klasi optimist, koja se bodovala za Otvoreno prvenstvo Hrvatske, najbolje rezultate je nakon sedam plovova ostvario Tin Gmitrović iz pulskoga kluba Clivo s ukupno 12 negativnih bodova. Gmitrović je pobijedio ispred Austrijanca Davida Lucana (19) i člana maestrala Svena Stevanovića (21).

Optimisti su danas u hvarskoj luci također jedrili i navigacijsku regatu 'Memorijal Zdenko Roić', a budući da se za poredak uzimaju ukupni rezultati s navigacijskim jedrenjem bez odbacivanja najlošijeg plova pobjednik je bio Lucan ispred Marka Gačića (JK Opatija) i Ivana Vlahinića (SD Vihor).

Laseraši su odjedrili po šest plovova, a u klasi laser Standard pobijedio je Filip Jurišić (JK Mornar) ispred Talijana Giovannia Coccoluta i Ukrajinca Valerija Kudrjašova. U klasi laser-Radial pobjednik je Ukrajinac Pavel Babičispred Poljaka Jakuba Roslona i sunarodnjaka Sebastiana Leščenka, dok je u klasi laser 4.7 slavio Toni Bušić iz splitskog Labuda ispred Matea Pavinčića (Opatija) i Poljaka Maksymiliana Jableckog.

(H)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 01:28