StoryEditorOCM
Dalmacijaministar ostojić uzaludno poslao inspektore

Nema nepravilnosti u Zavod za hitnu medicinsku pomoć - jer nitko nije ni zaposlen

Piše PSD.
13. studenog 2012. - 17:03

Državni inspektorat nije otkrio nikakve nepravilnosti pri zapošljavanju vozača u Zavod za hitnu medicinsku pomoć Splitsko-dalmatinske županije jer još nitko nije primljen u radni odnos. Naime, prije mjesec dana ministar zdravlja prof. dr. sc. Rajko Ostojić zatražio je od Državnog inspektorata da provjeri je li bilo sve po zakonu pri primanju novih djelatnika, nakon što su mu se hrvatski branitelji žalili da su izigrani i zaobiđeni na natječaju zbog raznih pritisaka.

Podsjetimo, zbog otvaranja novih punktova Hitne medicine i sanitetskog prijevoza, diljem županije pojavila se potreba za zapošljavanjem osmero liječnika, 50 medicinskih sestara i tehničara te 26 vozača. Nakon zahtjeva ministra Ostojića inspektori su krenuli u nadzor.

Dr. Luetić: Puno je kandidata

− U nadzoru je utvrđeno da Zavod još nije obavio izbor između 259 kandidata za 26 radnih mjesta vozača za sanitetski prijevoz. Slijedom te činjenice, u provedenom nadzoru nisu utvrđene povrede propisa iz predstavke, budući da izbor kandidata nije obavljen − kazala nam je Sandra Kelemen iz Ureda za odnose s javnošću Državnog inspektorata.

S obzirom da je natječaj za novo medicinsko osoblje i vozače raspisan početkom kolovoza ove godine, pitali smo ravnatelja županijske Hitne medicinske pomoći dr. Lea Luetića što je zapelo sa zapošljavanjem vozača.

− Još nismo donijeli odluku o izboru vozača jer imamo dosta kandidata. Počeli smo s razgovorima i nakon toga ćemo odlučiti. No, siguran sam da će sve biti u skladu sa zakonom i poštovat će se sve beneficije. Imena vozača znat će se do kraja prosinca, jer od 1. siječnja sljedeće godine imamo potpisan ugovor s HZZO-om o osnivanju novih punktova Hitne medicinske pomoći. Da smo sada primili ljude u radni odnos, to ne bismo mogli financirati − istaknuo je dr. Luetić.

MATE PRIMORAC


Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 06:21