StoryEditorOCM

POZADINA Kako je Marasović ostao bez nagrade Grada Hvara

Piše PSD.
15. rujna 2011. - 14:10

Iako zvući nevjerojatno, istinito je. Prof. Dujomir Marasović, ravnatelj splitske bolnice i predsjednik splitskog Gradskog odbora HDZ ove godine za 20-tak dana neće dobiti nagradu grada Hvara, jer za njegov izbor u utorak u Hvaru nisu glasovala dva od četiri vijećnika HDZ-a pri Gradskom vijeću grada Hvara. Zbog HDZ-ovih „spuštenih“ ruku Marasoviću je nedostajao jedan glas s kojim bi dobio ovu prestižnu nagradu.

- Profesora Dujomira Marasovića su „Dica s Pjace“ (udruga građana grada Hvara, na čelu koje je Domagoj Bebić, brat hvarskog poteštata) predložili za ovu nagradu. Naravno, naš prijedlog je trebao proći sjednicu Gradskog vijeća i glasovanjem se, kao i u svim demokratskim sredinama trebalo odlučiti o izboru ili neizboru. Jedan glas je nedostajao da prof. Dujomir Marasović dobije ovu nagradu.

Za njegov izbor su ruke digli petorica članova udruge „Dica s pjace“, koja ima šest članova u Gradskom vijeću, kao i dva predstavnika HDZ-a. Protiv su bila dva predstavnika HDZ-a, četiri iz SDP-a i po jedan iz HSS-a kao i iz udruge „Dica s pjace“ , kazuje nam Pjerino Bebić, gradonačelnik grada Hvara.

„Dica s Pjace“ su predložila prof. Marasovića za ovu nagradu zbog njegovih velikih zasluga u zdravstvenoj skrbi stanovnika grada Hvara.

- Mene ne zanima iz koje stranke dolazi Dujomir Marasović. Mene zanima je li on čovik ili nije čovik. A Dujomir Marasović se pokazao kao velik čovik kada su u pitanju stanovnici grada Hvara. Prve dvije godine svoga mandata često sam puta „ratovao“ s njime po pitanju zdravstva na Hvaru, ali i u Županiji uopće.

No protekle tri godine prof. Dujomir Marasović je svaki put, kada je nekome iz Hvara trebala medicinska pomoć bio na dispoziciji od 0 do 24 sata.

Uvijek kada nam je trebalo spasiti neki ljudski život u splitskoj bolnici ili kada nam je trebala hitna medicinska obrada prof. Marasović nam je pomogao. Javljao se na moje telefonske pozive po noći i pomagao ljudima za koje nikada nije čuo niti ih je ikada vidio.

Nije posao ravnatelja bolnice da se javlja na svaki telefonski poziv, ali on je to činio. Mnogim roditeljima grada Hvara čija su djeca bila u bolnici u Splitu nesebično je pomogao i nikada mu nije bilo teško. I zato smo ga predložili za nagradu, kazuje Bebić.

SDP i HSS su glasovali protiv Marasovićeva izbora, što je donekle i logično, no neglasovanje HDZ-ovih članova je začuđujuće.

- SDP i HSS su mišljenja da on nije primjerena osoba za tu nagradu. No, za mene je on dobio nagradu. Nakon glasovanja primio sam na mobitel više od 30 telefonskih poziva hvarskih roditelja koji inzistiraju da se prof. Marasoviću da nagrada. I mi smo odlučili da ćemo mu 2. listopada na hvarskoj Pjaci za Sv. Stipana, zaštitnika grada Hvara uručiti nagradu, ne nagradu grada Hvara, ali ćemo mu se svakako odužiti za dobrotu koju je iskazao za sve nas, zaključuje Pjerino Bebić.

Kako neslužbeno saznajemo protiv Dujomira Marasovića glasovali su iz HDZ-a Mate Bokan i Mira Marušić, dok su iz „njegove“ stranke ruku za njega digli Sergio Bracanović i Nikica Petrić.

- Demokracija ima svoja pravila i ja to poštujem. Zahvaljujem onima koji su glasovali za mene, ali i onima koji nisu to napravili, jer su na taj način pokazali draži demokracije. Svatko ima pravo da glasa po svojoj savijesti, kazuje prof. Marasović.

Na naše inzistiranje da komentira neglasovanje dijela HDZ-a za njegov izbor kratko je rekao:

- To je individualni stav, nikakvih kontakata sa HDZ-om Hvara u vezi mog izbora nije bilo, zaključio je prof. Dujomir Marasović.

Ivica MARKOVIĆ
arhiv cropix 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 18:43