StoryEditorOCM
Dalmacijaza 10 novih radnih mjesta na dijelu autoceste zagvozd - vrgorac u zagreb otišla ukupno 281 molba

Vrgorački branitelji strahuju da će ih HAC ponovno izigrati

Piše PSD.
24. kolovoza 2011. - 15:49
Dok se čekaju rezultati izvještaja državnog inspektora o zapošljavanju na HAC-ovim naplatnim postajama u Vrgorcu, prvi put se javno oglasio netko od predstavnika braniteljskih udruga iz Vrgorca.

- Mislim da se trebao poštovati Zakon o hrvatskim braniteljima, te da su prednost pri zapošljavanju trebali imati hrvatski branitelji s područja Grada Vrgorca. U Vrgoračkoj krajini ima dosta branitelja koji su nakon završetka Domovinskog rata ostali nigdje, bez ikakvih primanja, i te ljude država treba zbrinuti.

Svaka čast svim braniteljima i ljudima, no treba otvoreno reći kako se nitko od Vrgorčana nije zaposlio na naplatnim kućicama u Dugopolju, Šestanovcu i Zagvozdu. Prednost pri zapošljavanju imali su ljudi s tog područja.

Stoga očekujemo od Uprave HAC-a da se drži tih kriterija i dalje - istaknuo je predsjednik vrgoračke Hvidre Ante Šalinović Mikula, koji je spreman poslati i otvoreno pismo predsjedniku Uprave HAC-a Stjepku Bobanu o ovoj temi.

Molbe na obradi, potom će uslijediti testiranje

U HAC-u su nam rekli kako cijeli slučaj i rad državnog inspektora ne mogu komentirati, s obzirom na to da je on u tijeku, no naglasili su kako su pojedine informacije koje su se proteklih nekoliko dana pojavile u javnosti neutemeljene glasine bez ikakvog pokrića.

U međuvremenu je HAC raspisao novi natječaj za 10 novih radnih mjesta u sektoru održavanja autoceste za tehničke jedinice Zagvozd i Vrgorac. Tako se u Zagvozdu primaju jedan cestar i vozač, dok se u Tinovu gradu traže tri ophodara, četiri operatera za praćenje prometa te voditelj tehničke jedinice održavanja.

- Na pristigli natječaj, koji je trajao od 2. do 9. kolovoza, stigla je 281 molba. Trenutno se sve molbe nalaze u obradi. Nakon obrade provest će se i testiranje kandidata, a imena odabranih bit će objavljena u Zavodu za zapošljavanje.

Nezaposleni hrvatski branitelji imat će prednost pod istim uvjetima ako budu ispunjavali tražene uvjete iz natječaja - kazali su nam u HAC-u. Na novi natječaj kratko se osvrnuo i čelnik vrgoračke Hvidre: - Očekujem od HAC-a da malo više misli na hrvatske branitelje - zaključio je Ante Šalinović Mikula.

MATE PRIMORAC

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 12:03