StoryEditorOCM
DalmacijaHOĆE LI IMOTSKA DIJALIZA KONAČNO U NOVE PROSTORE

Imotski: pacijenti za dijalizu u 40 kvadrata

Piše PSD.
26. listopada 2009. - 00:17
Prema riječima dr. Mirana Propadala, ravnatelja Županijskog doma zdravlja, postoje svi projekti, a osiguran je i novac za novu zgradu u okružju Doma zdravlja u Imotskom

Imotska Dijaliza u imotskom Domu zdravlja, sa 40 četvornih metara prostora u kojem je smješteno šest kreveta i isto toliko uređaja za dijalizu, radi gotovo u nemogućim uvjetima. Godinama se obećavalo da će se graditi novi prostori za dijalizu, koja, primjerice u ljetnim mjesecima prima i mnoge pacijente iz svih krajeva Dalmatinske zagore, turiste i sve one kojima je potrebna usluga, a nađu se na području Imotske krajine.

Do današnjih dana ništa se u vezi s tim nije napravilo iako, prema riječima dr. Mirana Propadala, ravnatelja Županijskog doma zdravlja, postoje svi projekti i osiguran je novac za novu zgradu u okružju Doma zdravlja u Imotskom. Nismo mi zaboravili na naše obveze, no treba prozvati Hrvatske šume koje nam već šest mjeseci odugovlače s uknjižbom zemljišta na kojem bi gradili nove prostore veli dr. Propadalo.

Ipak vijest, istina neslužbena, umnogome je obradovala osoblje Dijalize, ali dala i nadu brojnim pacijentima. Naime, načulo se kako bi Dijaliza dobila prvi kat u novoj zgradi Nastavnog zavoda za javno zdravstvo u Imotskom, koja će uskoro biti u funkciji. Lijepi i moderni prostori samo bi se malo prilagodili potrebama dijalize i to bi bilo idealno rješenje, do nekog trajnijeg.

Da, bilo je riječi o tome. Razgovaralo se s ravnateljem Zavoda za javno zdravstvo dr. Pelivanom i mislimo da bi to bilo jedno od rješenja riječi su pročelnika za zdravstvo županije prof. Josipa Matkovića. Zapravo govori nam dr. Miran Propadalo imamo tri varijante za rješenje prostora Dijalize.

Osim zgrade Zavoda za javno zdravstvo, te izgradnje nove zgrade jedino za potrebe dijalize, postoji i opcija, ako se ukine rodilište u Imotskom, da se u tim prostorima uz njihovu obnovu smjesti Dijaliza. No o tome je još rano govoriti.

Dr. Meter zadovoljan

Vijest o konačnom pokretanju rješenja problema Dijalize, ugodno je iznenadila osoblje i voditelja dr. Josipa Metera.

Raduje me ta vijest, iako s nama u Dijalizi još nitko nije razgovarao. Mislim da bi rješenje prostora u novoj zgradi Zavoda za javno zdravstvo bilo idealno, ako se već ne mogu izgraditi novi prostori. Veseli sve ovo i naše pacijente veli dr. Josip Meter.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 07:59