Slobodna Dalmacija

Povratak na naslovnicu

SMS komentar

Žužul škarta Bellea. Neka ga sad Hajduk dovede ka veliko pojačanje, pa će nakon tri miseca raskinit ugovor. Dino, Spinut

Kako poslati komentar

Spektakli

Objavljeno 15.04.2008. u 20:25

Manje poznata sestra Danijele Martinović želi da njezin novi studijski album dopre do što većega broja slušatelja

Izabela Martinović: Prodala bih svoje pjesme i za 30 kuna

Mislim da cijena CD-a ne mora biti iznad sto kuna, zato sam otišla u Švedsku i tamo pod svojim pokroviteljstvom snimila materijal, kaže Izabela
Mislim da cijena CD-a ne mora biti iznad sto kuna, zato sam otišla u Švedsku i tamo pod svojim pokroviteljstvom snimila materijal, kaže Izabela

Nakon tri godine stanke, splitska pjevačica Izabela Martinović opet se vraća na estradnu scenu, a sa sobom donosi skladbu koja se zavrtjela na domaćim ljestvicama, pjesmu za Hrvatski radijski festival, ali i novi studijski album skandinavskog podrijetla!

Izabela je novi materijal snimila u Švedskoj, a izbor dalekog sjevera je pao, priznala nam je, nakon nepostizanja dogovora s domaćim izdavačkim kućama.

Promocija novog materijala za sada čeka malo bolja vremena, kaže Izabela, navodeći i kako je sada zaokupljena drugim poslovima.

- Mislim da cijena prodajnog CD-a ne mora biti iznad sto kuna, kako je to kod nas uobičajeno. Smatram kako se može prodavati i za 30 do 40 kuna, i da bi to bila posve realna cijena. S tom sam idejom upoznala ljude u “Menartu”, “Dancing Bearu” i “Aquariusu”, ali oni drže kako cijena zbog marža, troškova trgovačkih putnika i ostalih stvari ne može pasti na tu razinu. Usprkos tome, mislim kako je našim ljudima ta njihova cifra previsoka, a i ne mogu u konačnici biti zadovoljna s 30 do 40 prodanih albuma. Zato sam otišla u Švedsku i tamo pod svojim pokroviteljstvom snimila materijal – kaže Izabela.

Razmišljala je, kaže, i o tome da novi uradak plasira uz dnevne novine, ali i o mogućnosti potencijalnog puštanja materijala na internet, što bi slušateljima, uz određenu naknadu, omogućilo samostalno preuzimanje najdražih skladbi.

Usprkos tome što je materijal snimljen u Švedskoj, pjesme s albuma su na hrvatskom jeziku, osim jedne iznimke, obrade hita grupe “Stijene” “Još te volim kao nekad”, koja je dobila svoju englesku verziju.

Cijela se priča stvarala “natenane” - kaže Izabela, tvrdeći i kako se kroz protekle tri godine posvetila sebi, psihičkom izgrađivanju i putovanjima.

Ima razloga za smijeh

Posla imam puno, uz HRF na kojem se natječem s pjesmom ‘Ja ti ne vjerujem’, tu je i skladba ‘Smijem se’, koja je dobila odlične kritike slušatelja. Zapravo sam i iznenađena koliko se ta skladba vrti po radiopostajama, čemu se jako radujem – kaže Izabela.

 


Komentari Morate se prijaviti da biste komentirali članak.

Komentar od: HAKYRO | Komentirano: 17. travanj 2008. 11:24
Evo ja nudim 40kn