StoryEditorOCM
Hrvatskatri dalmatinska asa

Zdilar uz Buljevića i Šundova

Piše D. Dk.
8. travnja 2016. - 01:27
Split, 010609. U crkvi sv. Ante na Poljudu odrzana je misa za poginule branitelje u sklopu 18. obljetnice ustrojavanja 114. brigade ZNG- a. Na fotografiji: brigadni general Slaven Zdilar na misi. Foto: Duje Klaric/CROPIX

Vlada je u srijedu na zatvorenom dijelu sjednice general-bojnika Slavena Zdilara imenovala glavnim inspektorom obrane. Time je obrana hrvatske države potpuno predana u sigurne i čvrste dalmatinske ruke.

Nakon što je ministar obrane postao Josip Buljević, a načelnik Glavnog stožera Mirko Šundov, sada je zadaća ocjenjivanje spremnosti zapovjedništava, postrojbi i ustanova Oružanih snaga RH u nadležnosti sina Imotske krajine Slavena Zdilara.

General Zdilar ima impresivnu ratnu i vojnu karijeru. Ovaj Imoćanin bio je načelnik Stožera operativne grupe na smjeru napada HV-a Dinara - Crvena zemlja - Knin u operaciji "Oluja".

Kao dragovoljac u obranu domovine stao je već u lipnju 1991. godine kao pripadnik ZNG-a, a prva dužnost koju je obnašao bila je dužnost zapovjednika znamenite Tr...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 02:15