StoryEditorOCM
Hranaokusi balkana

Sedam najboljih tradicionalnih recepata makedonske kuhinje

27. veljače 2016. - 13:23
kebab

Ovoga tjedna donosimo vam top 7 makedonskih tradicionalnih recepata po izboru chefa Dejana Todorovskog iz konobe 'Korta'.

1. Pikantno makalo

Dobro oprati 15 ljutih sušenih crvenih paprika, oguliti kilogram krumpira i staviti ih zajedno u vodu. Kuhati dok skroz ne omekšaju. U dubokoj posudi (drveni muzar) izgnječiti češnjak, sol, papar i peršin, i kada se dobije glatka smjesa, dodati skuhane krumpire i ljute paprike.

Gnječiti dok se sve dobro ne ujedini. Lagano preliti zagrijanim uljem, fino promiješati da popije masnoću. Servirati kao hladno predjelo, ili prilog.

2. Šarplaninska janjeća čorba

U velikom loncu u hladnoj vodi kuhati janjeću glavu i kompletne iznutrice. U drugom loncu propirjati sitno nasjeckanu kapulu i dvije do tri mrkve. Kada pozlati, dodati lovorov list i sitno n...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 15:08