StoryEditorOCM
Dalmacijapripremite kabanice

Ciklona Nives donosi obilnu kišu diljem Dalmacije

Piše PSD.
29. listopada 2015. - 11:17
Kako je i najavljeno, cijelu je Hrvatsku, a pogotovo primorski dio zahvatila ciklona Nives, na sjevernom je dijelu već donijela obilne oborine i preko 40 litara po metru četvornom, a obilna kiša zahvatit će Dalmaciju popodne.

Nakon par sunčanih dana s temperaturama oko 20 stupnjeva promjenu vremena najavilo je jugo u srijedu, a kiša je lokalno padala već u noći sa srijede na četvrtak. Za sada to nisu velike količine, no više oborina očekuje se, kako najavljuju iz Crometea, do kraja dana, posvuda u Dalmaciji.

Promjena vremena nije znatno ohladila zrak pa se temperature kreću od 10 u Zagori do 18 na jugu zemlje. Uz kišu, ciklonu prati i jako jugo, a DHMZ-a upozorava na nevere pa pomorci i nautičari posebno moraju biti na oprezu.

Ciklonu će, kako najavljuju iz DHMZ-a već sutra zamijeniti anticiklona, najprije na sjevernom, a zatim i na ostalim djelovima Jadrana, a još malo kiše moguće je sutra samo na jugu. I vjetar će promijeniti smjer, jugo će okrenuti na buru, a u znaku bure i sunca bit će i dani vikenda.


OJDANA KOHAREVIĆ
FOTO: DUJE KLARIĆ / CROPIX
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 01:28