Kad pomislite na balancane, vjerojatno vam na pamet najprije padnu pohane. A onda, možda, punjene mljevenim mesom i zapečene. No, prema podacima s jednog gastro portala, najpopularniji recept za pripremu balancana je "eggplant parmesan".
Riječ je o populariziranoj inačici starog napolitanskog recepta koji se u originalu zove "melanzane parmigiana", nešto nalik musaki od pohanih balancana, parmezana, mozzarelle i šalše od poma.
Ako ste ga već negdje jeli, sigurno vam se svidio pa eto dobre ideje za ručak, a ako ga još niste isprobali, evo vam prilike. Slijedi recept za osam osoba.
Balancane s parmezanom
2 velike balancane
oko pola kilograma poma (ili 1 limenka oguljenih)
1 kapula
175 g mozarelle
150 g permezana
prezla
jaje
malo brašna
maslinovo ulje
svježi bosiljak
Balancane narežite na ...
Riječ je o populariziranoj inačici starog napolitanskog recepta koji se u originalu zove "melanzane parmigiana", nešto nalik musaki od pohanih balancana, parmezana, mozzarelle i šalše od poma.
Ako ste ga već negdje jeli, sigurno vam se svidio pa eto dobre ideje za ručak, a ako ga još niste isprobali, evo vam prilike. Slijedi recept za osam osoba.
Balancane s parmezanom
2 velike balancane
oko pola kilograma poma (ili 1 limenka oguljenih)
1 kapula
175 g mozarelle
150 g permezana
prezla
jaje
malo brašna
maslinovo ulje
svježi bosiljak
Balancane narežite na ...