StoryEditorOCM
DalmacijaNaporan dan za policiju

Slovaci po Omišu krali vanbrodske motore, domaći cigarete i alat u Splitu, Solinu i Hvaru

Piše PSD.
18. kolovoza 2015. - 12:21

Policijski službenici Policijske postaje Omiš su dovršili kriminalističko istraživanje nad pet slovačkih državljana. Sumnja se da su od 13. do 16. kolovoza, s brodova na području Omiša, Dugog Rata i Jesenica, otuđili tri
vanbrodska motora, ukupne vrijednosti od 22.000 kuna. Otuđeni predmeti su pronađeni i vraćeni vlasnicima. 

Protiv slovačkih državljana su podnesene odgovarajuće kaznene prijave nadležnom Državnom odvjetništvu. Dovedeni su pritvorskom nadzorniku.

Dovršeno je i kriminalističko istraživanje nad 19-godišnjakom, kojeg se sumnjiči da je u noći 17. kolovoza provalio u apartman u ulici Nikice Kolumbića u Hvaru, koji koristi francuska državljanka, a kojom prilikom je otuđio strani i domaći novac, u iznosu od 2400 kuna. Tijekom kriminalističkog istraživanja pronađen je dio otuđenog novca, koji jevraćen oštećenoj. Protiv 19-godišnjaka je podnesena kaznena prijava i bit će doveden pritvorskom nadzorniku.

Naporan dan za policijske službenike nastavio se i na području Splita gdje su zabilježene dvije krađe. Nepoznati počinitelj je od 14. do 17. kolovoza otuđio razni alat iz četiri teretna vozila, u vlasništvu tvrtke, koja su se nalazila parkirana u ulici Poljička cesta u Splitu. Materijalna šteta će se naknadno utvrditi. 

Za počiniteljem i otuđenim predmetima se traga.

Tijekom protekle noći, za sada nepoznati počinitelj je provalio u prostoriju benzinske postaje u Splitskoj ulici u Solinu, kojom prilikom je otuđio cigarete. Materijalna šteta se cijeni na iznos od oko 30.000 kuna.

U tijeku su izvidi u cilju pronalaska počinitelja

M.DIDIĆ

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 01:29