StoryEditorOCM
DalmacijaTuga za dobrim čovikom

Sinj: tisuće ljudi na sprovodu omiljenog Iće

Piše PSD.
17. srpnja 2015. - 23:43
Na groblju sv. Roka u Udovičićima, gdje mu je obiteljska grobnica, u petak poslijepodne pokopan je Ivica Glavan, gradonačelnik Sinja. Tako veliki sprovod u dolini Cetine već dugo se ne pamti. Od Ivice Glavana, svima znanog Iće, uz članove obitelji, rodbinu, prijatelje i poznanike došlo se oprostiti na tisuće građana Sinja i Cetinske krajine i drugih djelova Hrvatske. U tužnoj koloni bili su bivši hrvatski predsjednik Ivo Josipović, ministar Arsen Bauk, Roko Andričević, zamjenik ministra znanosti, obrazovanja i sporta, gradonačelnik Splita Ivo Baldasar, predsjednik Viteškog alkarskog društva Stipe Jukić i mnogi drugi.

Dok su članovi obitelji primali izraze sućuti uz Glavanov odar na počasnoj straži mijenjali su se njegovi prijatelji i suradnici, vatrogasci, članovi sportskih i kulturnih udruga, a posebno mjesto imali su alkari, točnije dva alkara i dva alkarska momka koji su ga pratili sve do posljednjeg počivališta.

U petak Sinj je osvanuo okovan tugom, a zastave su visjele na pola koplja ili su bile s crnim florom. U petak prijepodne u prepunoj dvorani Gradskog kina održana je komemoracija na kojoj su se od Ivice Glavana oprostili suradnici i prijatelji. Komemoraciji su nazočili Glavanova supruga Marina, kćerke Lara i Lana, sin Ivan Pavao, majka Rosa, braća Goran i Denis te druga rodbina, prijatelji i suradnici. Među njima bili su i predsjednik hrvatske Vlade Zoran Milanović, potpredsjednik i ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić, ministar obrane Ante Kotromanović, splitsko-dalmatinski župan Zlatko Ževrnja koji je ujedno bio i izaslanik predsjednice Kolinde Grabar Kitarović. 

T. Paštar
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 18:27