StoryEditorOCM
DalmacijaTEŠKA OPTUŽBA

"Čelnik sinjskog SDP-a je svoju curu zaposlio u Hrvatske vode"

Piše PSD.
24. svibnja 2015. - 19:40
"Predsjednik SDP-a u Sinju zaposlio je svoju curu u Hrvatske vode, Ispostava Sinj, preko SDP-a, iako je već imala posao u... banci koji je dobila preko veze (nezavisna lista dr. Jadrijevića), dok je u nas u stranci bilo šest kolegica koje su završile isti fakultet kao i ona, i imaju uvjete kao i ona, a nisu znale za natječaj jer se držalo u tajnosti i obaviješten je od Rade Bobanca, predsjednika SDP-a iz Vrgorca, koji radi u Hrvatskim vodama kao pravnik i bio je direktno zadužen za primanje...”.

Ovo je tek dio poruke koja je, navodno, preko društvenih mreža iz Sinja odaslana članovima SDP-ova Predsjedništva te se za sada nepoznatim putem vratila u Sinj. Na kraju poruke se za predsjednika sinjskog SDP-a Stipu Jadrijevića Cvrlju, čije ime nije izrijekom navedeno, zahtjeva: “Ovaj definitivno mora podnijeti ostavku i to hitno”.

Zakopčani do grla

Krenuli smo u provjeru. I doznali da su Hrvatske vode na svojoj web-stranici 26. ožujka ove godine za Ispostavu u Sinju objavili “Natječaj za zaposlenje na neodređeno vrijeme za radno mjesto samostalni referent”. Još smo doznali da se na natječaj javilo desetero kandidata od kojih je, navodno, njih osmero udovoljavalo uvjetima natječaja. Proceduru prijema kandidata vodilo je povjerenstvo sastavljeno od troje zaposlenika Hrvatskih voda, po jednog iz Sinja, Splita i Zagreba. Stoga smo u pokušaju otkrivanja tijeka izbornog postupka krenuli upravo od Hrvatskih voda. Kod čijih smo predstavnika naišli na “zakopčanost do grla”.

Na naš konkretni pisani upit od Službe za odnose s javnošću Ureda generalnog direktora Hrvatskih voda dobili smo odgovor u jednoj rečenici: “Natječaj za zaposlenje je u tijeku”.

Telefonom smo nazvali Ivu Hrstu, voditelja sinjske Ispostave Hrvatskih voda za kojega smo neslužbeno doznali da je bio i član natječajnog povjerenstva.

- Bez odobrenja nadležnih ja ne mogu davati nikakve informacije - kazao nam je Hrste.

- Žao mi je, ali sve izjave za javnost daju samo ovlašteni iz direkcije, odnosno glasnogovornik, odgovorio nam je na pitanje Rade Bobanac.

U međuvremenu se Sinjem, u kojemu je nezaposlenost postala gorom od kuge, raširila priča iz koje proizlazi da se do posla ne može bez političkih stranaka i potpore političkih moćnika.

‘Šire laži i objede’

Priča kaže da je natječajno povjerenstvo između prijavljenih kandidata doista izabralo Sanju Romac, diplomiranu ekonomisticu, djevojku Stipe Jadrijevića Cvrlje, predsjednika Gradske organizacije SDP-a Sinj.

Romac je, po istim izvorima, bila na stručnom osposobljavanju u sinjskoj gradskoj upravi, a odatle je prešla na rad u Hypo banku u Sinju, gdje radi i Jadrijević Cvrlje. Posao u banci, navedeno je u uvodno citiranoj poruci, “dobila je preko veze (nezavisna lista dr. Jadrijevića)”, uz dodatak koji se posljednjih godina često mogao čuti i na sjednicama Gradskog vijeća, da je Grad svojevremeno radi zapošljavanja Jadrijevića Cvrlje prenio vođenje svoga računa s HPB-a na Hypo banku.

- To su konstruirane zločeste objede s kojima ja nemam apsolutno ništa. Ako je problem što se netko tko ispunjava sve uvjete prijavio na natječaj i dobio posao, a u vezi je s osobom koja je slučajno predsjednik jedne političke stranke, onda je to doista problem. Moja djevojka ima završen fakultet i prijavila se na natječaj. Još, koliko znam, nigdje nije objavljeno da je primljena. Ja nisam na nikoga utjecao da je primi niti mogu utjecati, a i da mogu, ne bih. Natječaji se objavljuju svakodnevno i svaki dan se ljudi zapošljavaju. Radi svega ovoga podnijet ću kaznenu prijavu protiv za sada nepoznate osobe koja je ovo plasirala u javnost. Ne mogu se laži i objede nekažnjeno širiti preko društvenih mreža, kazao nam je Stipe Jadrijević Cvrlje.

TONI PAŠTAR

Sanja Romac se ne javlja

Pokušali smo razgovarati i sa Sanjom Romac. U više navrata pozivali smo broj mobitela koji nam je dao Stipe Jadrijević Cvrlje, ali se s druge strane nitko nije javljao.


Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 11:11